Ιστορία και σκοπός...

2014-10-06 22:01

Winter in Norway 
Κατά την εξέταση του σκύλου ως σύνολο,σκεφτείτε,επίσης,ΓΙΑΤΙ αναπαρήχθη.Ένα μπόξερ πρέπει να είναι σε θέση να εκπληρώσει τον αρχικό σκοπό του,ακόμα και αν δεν απαιτείται να το κάνει σε αυτόν το σύγχρονο κόσμο.

Υπάρχουν πολλές σχολές σκέψεις ως προς το γιατί και το πως το μπόξερ ως φυλή τέθηκε σε ύπαρξη,αλλά γνωρίζουμε ότι ήταν φυλή δημιουργημένη από τον άνθρωπο στα τέλη του 1800.Οι πρόγονοι του,το "Brabant Bullenbeisser",ένα είδος σκύλου Mastiff,είχαν αρχικά εκτραφεί στη Γερμανία.

Το μπόξερ το 1896


Δεδομένου ότι οι εκτροφείς ήθελαν σκυλιά κατάλληλα για κυνήγι και για να κρατούν το θήραμα,αυτά τα σκυλιά στη συνέχεια διασταυρώθηκαν με ένα μικρότερου τύπου σκυλί Mastiff,(το δημιουργό του αγγλικού μπουλντόγκ).Αυτά τα σκυλιά διέθεταν ένα ευρύ προγναθικό κάτω σαγόνι,μια μύτη που ήταν τοποθετημένη αρκετά πίσω,και ήταν ένα μικρότερο και πιο ενεργό σκυλί απ'ότι τα Bullenbeisser.
-Αυτού του σκύλου το δυνατό,ευρύ προγναθικό κάτω σαγόνι και τα δυνατά δόντια ήταν απαραίτητα προκειμένου να κλειδώνει το θήραμα του και να συνεχίζει να το κρατάει μέχρι να φτάσει ο ιδιοκτήτης του.
-Η μύτη του με τα ανοιχτά,μεγάλα ρουθούνια,τοποθετήθηκαν πιο πίσω έτσι ώστε να μπορεί να αναπνέει όσο κρατούσε το θήραμα του.
-Οι ρυτίδες σε κάθε πλευρά του ρύγχους ήταν επίσης εκεί για ένα σκοπό,ο οποίος ήταν να κρατάει το αίμα του ζώου μακριά από τα μάτια του.
Αυτά τα κριτήρια για το τέλειο κεφάλι του μπόξερ εξακολουθούν να ισχύουν ακόμα και σήμερα.
Το μπόξερ αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως σκυλί φύλακας και μπορεί να αθωώσει τον εαυτό του αρκετά εύκολα στη δουλειά,εάν εκπαιδευτεί να το κάνει,αλλά είναι πιο ιδιοσυγκρασιακα κατάλληλα για εργασία υπακοής και ευκινησίας και για προστάτης της οικογένειας στο σπίτι.Θα πρέπει να είναι σε θέση να καλύψει μεγάλες αποστάσεις με καλή ταχύτητα και να είναι ένας υπέροχος άλτης.Τυχόν ελαττώματα που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν αυτή τη δυνατότητα θα πρέπει να τιμωρούνται πολύ περισσότερο απ'ό,τιδήποτε άλλο.

Τα μπόξερ δουλεύοντας και διασκεδάζοντας
Τα μπόξερ είναι εύκολα εκπαιδεύσιμα για ευκινησία,υπακοή και ιχνηλασία και το απολαμβάνουν πάρα πολύ!Το γεγονός ότι λατρεύουν να πηδάνε και να τρέχουν,σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αγαπούν να ευχαριστούν τον ιδιοκτήτη τους,τους κάνει να έχουν πολλές απολαυστικές στιγμές μαζί.
Τα μπόξερ,επίσης,έχουν αποδείξει από μόνα τους την ανεκτίμητη αξία τους ως σκυλιά έρευνας και διάσωσης και διαπρέπουν ως σκυλιά θεραπείας!Το μπόξερ παίρνει ευχαρίστηση από τον αρχικό σκοπό του ως φύλακας και υπερασπιστής,απολαμβάνει την εκπαίδευση για εργασία Schutzhund,η οποία είναι πολύ δημοφιλής στην Ευρώπη και γίνεται πιο δημοφιλής σε άλλες χώρες όπως η Αμερική.

Rad's Miss Mischief Maggie OA NAJ NJC CGCHeidi CD

Jewel of High River at RedDawn NA OAJ - photo by Mark GoseMelli on the A Frame

Ch. Bayridge's Initial Review, BH -Schutzhund Hold and BarkSchutzhund - attack work- Grand Ch and Ch KUSA Tanyati Greystoke AD BH BT

Πηγή : www.worldwideboxer.com/PAGE3.html

Μετάφραση : Βιβή Τσαχρίστα
 

Επαφή

Μίλησε για τον σκύλο σου!

Αναζήτηση στο site

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Τι τροφή δίνεις στον σκύλο σου?

Δημοσκόπηση

Η ζωή είναι τρελή όσο ένα boxer...

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode