Φλεγμονή του παγκρέατος σε σκύλους (Παγκρεατίτιδα)...

2014-11-07 15:04

Το πάγκρεας είναι μέρος του ενδοκρινικού συστήματος και πεπτικές, η οποία είναι αναπόσπαστο για την πέψη των τροφών, την παραγωγή των ενζύμων τροφίμων που χωνέψει, και την παραγωγή ινσουλίνης. Όταν μια κατάσταση που συμβαίνει να προκαλέσουν φλεγμονή του παγκρέατος, η ροή των ενζύμων εντός του πεπτικού σωλήνα μπορεί να γίνει διαταράσσεται, αναγκάζοντας τα ένζυμα από το πάγκρεας και στην κοιλιακή περιοχή.

Αν αυτό συμβεί, τα πεπτικά ένζυμα θα αρχίσει να διασπούν το λίπος και οι πρωτεΐνες στα άλλα όργανα, καθώς και στο πάγκρεας. Στην πραγματικότητα, το σώμα αρχίζει να χωνέψει το ίδιο. Λόγω της εγγύτητάς τους με το πάγκρεας, το νεφρό και το ήπαρ μπορεί επίσης να επηρεαστεί όταν αυτό λαμβάνει χώρα εξέλιξη, και η κοιλιά θα γίνει φλεγμονή, και πιθανώς μολυνθεί καθώς και. Εάν η αιμορραγία λαμβάνει χώρα στο πάγκρεας, σοκ, και ακόμη και ο θάνατος μπορεί να ακολουθήσει.

Φλεγμονή του παγκρέατος (pr παγκρεατίτιδα) συχνά εξελίσσεται ταχέως σε σκύλους, αλλά συχνά μπορεί να αντιμετωπιστούν χωρίς μόνιμη βλάβη στο όργανο. Ωστόσο, αν pancreatits πηγαίνει μακροχρόνια χωρίς θεραπεία, σοβαρή όργανο, και ακόμα και εγκεφαλικές βλάβες μπορεί να συμβεί.

Παγκρεατίτιδα μπορεί να επηρεάσει τόσο τα σκυλιά και τις γάτες. Αν θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για το πώς αυτή η ασθένεια επηρεάζει τις γάτες, παρακαλώ επισκεφθείτε τη σελίδα του PetMD βιβλιοθήκη για την υγεία.

Συμπτώματα

Υπάρχουν μια ποικιλία συμπτωμάτων που μπορεί να παρατηρηθεί σε ζώα, συμπεριλαμβανομένου:

  • Πυρετός
  • Εμετός
  • Διάρροια
  • Απώλεια της όρεξης (ανορεξία)
  • Η απώλεια βάρους (πιο κοινή σε γάτες)
  • Αφυδάτωση
  • Κόπωση και νωθρότητα
  • Ήπια έως σοβαρό κοιλιακό άλγος (μπορεί να γίνει πιο κόβω μετά το φαγητό)
  • Κατάθλιψη
  • Η αυξημένη καρδιακή συχνότητα
  • Δυσκολία στην αναπνοή

Αιτίες

Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες της φλεγμονής στο πάγκρεας. Μερικά από αυτά είναι διατροφικούς παράγοντες, όπως τα υψηλά επίπεδα λίπους στο αίμα (λιπαιμία), υψηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα (υπερασβεστιαιμία), τραύμα στο πάγκρεας, και ορισμένα φάρμακα ή τοξίνες. Η παχυσαρκία συνδέεται με μια υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χαμηλή σε υδατάνθρακες διατροφή έχει επίσης δειχθεί να είναι ένας παράγοντας κινδύνου για τη διαταραχή αυτή φλεγμονής.

Ακόμη και χωρίς την παρουσία ενός υψηλού λίπους δίαιτα, ένα ζώο μπορεί να έχει μια εμφάνιση της παγκρεατικής φλεγμονής μετά από το φαγητό μία μεγάλη ποσότητα λιπαρών τροφών. Αυτό τείνει να συμβεί γύρω από τις διακοπές, όταν τα σκυλιά δίνονται αποφάγια που δεν είναι κανονικά ένα μέρος της δίαιτάς τους.

Μια άλλη αιτία, σπάνια λόγω της γεωγραφικής της πιθανότητας, είναι σκορπιός τσιμπήματα. Το δηλητήριο από ένα σκορπιό μπορεί να προκαλέσει το πάγκρεας να αντιδράσει, που οδηγεί σε φλεγμονή.

Αν και παγκρεατίτιδα μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε φυλή σκυλιών, αυτό συμβαίνει πιο συχνά στο μικροσκοπικό Schnauzer, Miniature Poodle, και Cocker Spaniel. Φλεγμονή του παγκρέατος είναι επίσης πιο συχνές στις γυναίκες από ό, τι στους άνδρες, και πιο συχνή στους ηλικιωμένους σκύλους.

Διάγνωση

Ο κτηνίατρός σας θα ελέγξει για την παρουσία χολολίθων, και για μία κατάσταση που αναφέρεται ως παλινδρόμηση. Ένα έργο πλήρωσης του αίματος up θα υποχρεωθεί να δούμε αν υπάρχουν ανισορροπίες θρεπτικών, και απεικόνιση με ακτίνες Χ θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να ψάξουν για στοιχεία οποιασδήποτε αμβλύ βλάβη στο πάγκρεας. Παγκρέατος και των ηπατικών ενζύμων θα μετρηθεί να αναλύσει για αυξήσεις είτε στην κυκλοφορία του αίματος. Η ινσουλίνη θα μετράται με τον έλεγχο για τα φυσιολογικά επίπεδα, δεδομένου ότι μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή κύτταρα παραγωγής ινσουλίνης στο πάγκρεας να καταστραφεί, ενδέχεται να οδηγήσει σε διαβήτη. Ο διαβήτης είναι σπάνια, αλλά μπορεί να συμβεί, ειδικά με τα σκυλιά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας υπέρηχος θα πραγματοποιηθεί για να δούμε αυξήσεις μάζα ιστού, κύστεις, ή αποστήματα στο σώμα. Μια βελόνα βιοψία μπορεί επίσης να ληφθούν μαζί με το υπερηχογράφημα.

Θεραπεία

Φλεγμονή του παγκρέατος μπορεί συχνά να αντιμετωπιστεί στο γραφείο κτηνιάτρου σας και θα περιλαμβάνουν υγρό θεραπεία, ουσίες για να βοηθήσει την κίνηση της ροής του αίματος στις φλέβες και τις αρτηρίες (κολλοειδή), συμπληρώματα ηλεκτρολυτών, και τα συμπληρώματα καλίου, καθώς τα επίπεδα καλίου συχνά πτώση όταν το ζώο βιώνει αυτή την ιατρική κατάσταση. Αν η φλεγμονή που προκαλείται από ένα φάρμακο το σκυλί σας παίρνει, η φαρμακευτική αγωγή θα πρέπει να αποσυρθεί αμέσως.

Είναι σημαντικό να περιορισθεί το επίπεδο δραστηριότητας του κατοικίδιου ζώου σας μετά από κάθε θεραπεία για να καταστεί δυνατή η θεραπεία. Τρόφιμα και υγρά θα σταματήσει για λίγες ημέρες για να δώσει το χρόνο πάγκρεας να ξεκουραστεί, και να επιβραδύνει την παραγωγή πεπτικών ενζύμων. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να χρειαστεί να συνταγογραφήσει τη θεραπεία υγρών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για την πρόληψη της αφυδάτωσης.

Αν ο εμετός είναι επίμονη, φάρμακα θα πρέπει να συνταγογραφείται για να βοηθήσει στον έλεγχο αυτό, και εάν ο σκύλος σας βιώνει έντονο πόνο, αναλγητικά μπορεί να δοθεί. (Ο πόνος φαρμακευτική αγωγή θα πρέπει να χορηγείται μόνο με επίβλεψη από τον κτηνίατρό σας.) Μπορεί επίσης να είναι αναγκαίο να δώσει το κατοικίδιο ζώο αντιβιοτικά σας ως προληπτικά κατά της μόλυνσης. Σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις, χειρουργική επέμβαση θα χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση τυχόν απόφραξη που προκαλεί τη φλεγμονή, προς απομάκρυνση μεγάλες συσσωρεύσεις υγρών, ή για να αφαιρέσει σοβαρά κατεστραμμένο ιστό.

Όταν το φαγητό είναι εκ νέου, μεταξύ των, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, πλούσια σε υδατάνθρακες, εύπεπτη τροφή θα πρέπει να συνιστάται έως ότου η κατάσταση έχει καθαρίσει καλά. Αν οι pancreatits ήταν σοβαρή, ή είναι χρόνιο (επαναλαμβανόμενα), αυτό το σχέδιο διατροφής μπορεί να χρειαστεί να καθοριστεί οριστικά για την προστασία πάγκρεας του σκύλου σας και τα εσωτερικά όργανα.

Πρόληψη

Ενώ αυτά τα προληπτικά μέτρα δεν θα εξασφαλίσει ότι το σκυλί σας δεν αναπτυχθεί αυτή η φλεγμονή, που μπορεί να βοηθήσει να αποφευχθεί η ιατρική κατάσταση. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν:

Μία μείωση στο βάρος του σκύλου (εάν είναι υπέρβαροι), και κατάλληλη για συνεχή έλεγχο του βάρους
Αποφυγή της υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά δίαιτες
Κρατώντας το σκυλί σας όσο πιο κοντά στο ιδανικό βάρος του όσο το δυνατόν
Αποφυγή των φαρμάκων που μπορεί να αυξήσουν τη φλεγμονή


πηγή : https://www.spodan.com/el/

Επαφή

Μίλησε για τον σκύλο σου!

Αναζήτηση στο site

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Τι τροφή δίνεις στον σκύλο σου?

Δημοσκόπηση

Η ζωή είναι τρελή όσο ένα boxer...

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode