Τι εμβόλια πρέπει να κάνει ο σκύλος μου...

2014-11-20 15:00

Ηλικία - Εμβόλια

6 εβδομάδες > > >Παρβοίωση

8 εβδομάδες > > > Νόσος του Carre, Λοιμώδη Ηπατίτιδα, Παρβοίωση, Λεπτοσπείρωση ή και Λοιμώδη Τραχειοβρογχίτιδα

12 εβδομάδες > > > Επαναληπτικός εμβολιασμός για τις προηγούμενες νόσους.

16 εβδομάδες > > > Επαναληπτικός εμβολιασμός για τις προηγούμενες νόσους και εμβολιασμός για τη Λύσσα.

Κάθε χρόνο > > > Αναμνηστικοί εμβολιασμοί για όλες τις παραπάνω νόσους.


εμβολιασμός σκύλουΠροσοχή στους ανεπιθύμητους επισκέπτες!
Ο σκύλος είναι εύκολη λεία για απειλητικούς επισκέπτες όπως οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια! Το δέρμα και το τρίχωμα του επηρεάζονται από την παρουσία αυτών των παράσιτων τα οποία μπορούν επίσης να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώδεις ασθένειες. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να εξετάζετε το τρίχωμα του προσεκτικά, κυρίως μετά από περιπάτους στην εξοχή. Περιποιηθείτε τόσο το σκύλο όσο και το περιβάλλον του (καλάθι, κουβέρτα…). Τα τσιμπούρια μπορούν να αφαιρεθούν με ειδικό τσιμπιδάκι.
Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και εσωτερικά παράσιτα, ιδιαίτερα στο πεπτικό σύστημα. Εκτός από τις διαταραχές που προκαλούν στο πεπτικό σύστημα. Εκτός από τις διαταραχές που προκαλούν στο πεπτικό σύστημα μπορούν επίσης να προκαλέσουν πιο γενικά προβλήματα υγείας και για το λόγο αυτό είναι σημαντικό ο σκύλος σας να αποπαρασιτώνεται τακτικά από τα σκουλήκια. Η επαφή με τους άλλους σκύλους και τον έξω κόσμο σημαίνει πως είναι εύκολο για αυτόν να μολυνθεί ξανά, γι’ αυτό λοιπόν ζητήστε τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας για κάποιο πρόγραμμα αποπαρασίτωσης.

Συμβουλές υγείας

Σχεδιάστε την αποπαρασίτωση του σκύλου σας ακριβώς πριν από κάθε επαναληπτικό εμβολιασμό για μέγιστη αποτελεσματικότητα.
Αν έχει ψύλλους ή κυνηγά ποντίκια και τα τρώει. κάνετε απορασίτωση. Υπάρχουν αμέτρητα είδη σκουληκιών που επηρεάζουν τους σκύλους, και όταν καταπίνει ψύλλους ή τρώει τα εντόσθια οποιουδήποτε μικρού ζώου μπορεί εύκολα να τα αποκτήσει.
Όταν οι νεαροί σκύλοι κάνουν εμετό, συμβουλευτείτε άμεσα τον κτηνίατρο επειδή είναι επιρρεπείς στον κίνδυνο από αφυδάτωση.

πηγή :www.petmania.gr

Επαφή

Μίλησε για τον σκύλο σου!

Αναζήτηση στο site

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Τι τροφή δίνεις στον σκύλο σου?

Δημοσκόπηση

Η ζωή είναι τρελή όσο ένα boxer...

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode