Τελικά ποιό είναι το μεγάλο ζήτημα σε ό,τι αφορά τα αυτιά...

2014-11-21 01:37

Αρχικά,πρέπει να επανάλαβουμε πως δεν έχουμε αρνητική διάθεση στα κομμένα αυτιά.’Εχουμε προτίμηση,απλά,στο πως είναι φτιαγμένα από τη φύση τους.Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το κόψιμο πρέπει να παραμείνει ως μια προσωπική απόφαση του καθενός.

Σε αντίθεση με ό,τι υποστηρίζουν τα μέσα ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ζώων,δεν είναι βάναυσο το κόψιμο των αυτιών αρκεί να γίνει σωστά.Με αυτό εννοώ πως πρέπει να γίνει από έναν κτηνίατρο που έχει εμπειρία στο κόψιμο.Είναι μια απλή διαδικασία,πολύ λιγότερο επεμβατική από τη στείρωση. Επιπλέον,θα προχωρούσαμε χωρίς δεύτερες σκέψεις σε αυτές τις επεμβάσεις,παρόλο που μελέτες έχουν δείξει πως μπορούν να υπάρξουν αρκετά σοβαρές επιπτώσεις στα κατοικίδια μας.

Ωστόσο,πιστεύουμε πως καταστρέφει την ευγενή εμφάνιση των μπόξερ ένα αποτυχημένο κόψιμο.Τα μπόξερ υποτίθεται πως δεν πρέπει να έχουν πολύ κοντά κομμένα αυτιά όπως τα πίτμπουλ.

Το κόψιμο απαιτεί δέσιμο των αυτιών για μήνες έτσι ώστε να διασφαλιστεί πως θα σταθούν όρθια.Συνήθως διαρκεί περίπου 7 με 8 μήνες,ίσως και περισσότερο. Εάν δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε αυτή τη διαδικασία,τότε μην τα κόψετε,γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να παραμείνουν σε όρθια θέση.

Επαναλαμβάνουμε πως δεν είμαστε αρνητικοί με το κόψιμο,απλά έχουμε προτίμηση στη φυσική εμφάνιση των αυτιών.

Τι σημαίνει αυτό ακριβώς?Κάθε καθαρόαιμη φυλή του σκύλου έχει κάποια πρότυπα.Τα πρότυπα είναι ένα προσχέδιο με το ιδανικό δείγμα για το πώς πρέπει κάθε φυλή να δείχνει.Κάθε μέρος του σώματος φωτογραφίζεται λεπτομερώς και αναλύεται το πώς πρέπει να δείχνει ακριβώς έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν την επιθυμητή εμφάνιση.

Το  πρότυπο του AKC,που ξεκίνησε από το American Boxer Club λέει πως τα αυτιά θα πρέπει να είναι όρθια,στην περίπτωση που αφεθούν στη φυσική τους μορφή θα πρέπει να είναι μετρίου μεγέθους,λεπτά,επίπεδα και κοντά στα μάγουλα όταν είναι σε ήρεμη κατάσταση,αλλά να πέφτουν προς τα εμπρός με μια σαφή πτυχή όταν βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Θέλετε να δείτε πως μοιάζει ακριβώς αυτό?

Η Jasmine έχει τα τέλεια αυτιά σύμφωνα με το πρότυπο.Μπορείτε να δείτε πως είναι τοποθετημένα στο υψηλότερο σημείο του κρανίου.Σπάνε κοντά στο κρανίο και πέφτουν μπροστά με μια σαφή πτυχή.Είναι μετρίου μεγέθους,ούτε πολύ μεγάλα ούτε πολύ μικρά.Η Jasmine κατάγεται από γενιές της UK/Australian και της North American.Το κόψιμο δεν είναι παράνομο στην Αγγλία ή την Αυστραλία,και έτσι οι εκτροφείς σε αυτές τις χώρες διαλέγουν ενεργά,σκυλιά για τα εκτροφικά τους προγράμματα  τα οποία έχουν σωστά ζεύγη αυτιών.

Είναι δύσκολο να βρεις μπόξερ από τις γενιές των Βορειων Αμερικάνων τα οποία θα έχουν σωστά φυσικά αυτιά.Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή τα αμερικάνικα μποξερ έχουν αναπαραχθεί για γενιές ολόκληρες με το δεδομένο πως τα αυτιά τους θα κοπούν.Εάν σκοπεύεις να τα κόψεις,δε σε νοιάζει καθόλου πως δείχνει το φυσικό αυτί.Επίσης,συγκεκριμένα χαρακτηριστικά γίνονται συχνά μόνιμα όταν έχεις επιλέξει να κόβεις τα αυτιά.Ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πως οι καμπάνες του αυτιού γίνονται πολύ δυνατές.Πρέπει να είναι δυνατές έτσι ώστε να σταθούν σωστά μετά το κόψιμο.

 Όταν τα αυτιά με δυνατές καμπάνες μένουν άκοπα,συχνά καταλήγουν να δείχνουν κάπως έτσι:

H Shayna κατάγεται από πολύ καλές αμερικάνικες γενιές.Ωστόσο,όταν συγκρίνεις τα αυτιά της με της Jasmine μπορείς να δεις πως δεν είναι σωστά φυσικά αυτιά.Εάν της είχαν κόψει τα αυτιά θα ήταν σχεδόν σίγουρο πως θα στεκόντουσαν όρθια με ελάχιστη δυσκολία.Ενώ βρίσκω αυτήν την εμφάνιση γλυκιά,σίγουρα δεν είναι σωστή,και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν πως καταστρέφει την έκφραση του μπόξερ.Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν εμφανίζονται συχνά μπόξερ με φυσικά αυτιά.Επειδή δεν υπάρχουν πολλά με σωστή φυσική εμφάνιση αυτιών.Ενώ μπορείς να δέσεις τα φυσικά αυτιά που δεν είναι αρκετά σωστά,όσα δεσίματα και να έκανες στη  Shayna δε θα υπήρχε καμία πιθανότητα να διορθώθουν οι καμπάνες των αυτιών της.

Επίσης,το ότι ένας σκύλος πρόερχεται από γενιές με πρότυπα φυσικά αυτιά δε σημαίνει πως τα αυτιά του είναι άψογα.
 

Ο Sonny έχει ένα αυτί σωστό και ένα αυτί που πετάει ελαφρώς.Όταν έφερα τον Sonny σπίτι,δεν είχα καμία πρόθεση να τον πάω σε έκθεση,και κατά συνέπεια τα τέλεια αυτιά δεν ήταν η προτεριότητα μου.Εάν είχα δέσει το αριστερό του αυτί όταν ήταν κουτάβι,θα είχε διορθωθεί.Το δέσιμο των φυσικών αυτιών δεν είναι τόσο δύσκολη ή χρονοβόρα διαδικασία όσο το δέσιμο των κομμένων.Το πιο πιθανό είναι πως θα έπρεπε να του κάνω το δέσιμο την περίοδο της  οδοντοφυΐας.

Τα αυτιά του Sonny είναι τοποθετημένα ψηλά και σπάνε κοντά στο κρανίο,το οποίο είναι και το σωστό.Αν και είναι λίγο μικρά σε μέγεθος,δεν είναι άσχημα.Το αριστερό αυτί δεν έχει την πτυχή που θα έπρεπε,αλλά όπως είπα και πριν,αυτό θα μπορούσε να διορθωθεί όσο ήταν κουτάβι.

Εδώ είναι η άλλη πλευρά του Sonny και μπορείτε να δείτε πως αυτό το αυτί είναι σωστό.

Υπάρχουν και κάποιες παρεκκλίσεις που βλέπουμε στα φυσικά αυτιά.Μερικές φορές μπορεί να δείχνουν σαν τα αυτιά του terrier.Για ακόμη μια φορά,συμβαίνει επειδή η καμπάνα του αυτιού είναι τόσο δυνατή που στέκεται όρθια αντί να σπάει κοντά στο κρανίο κι αυτό προκαλεί το πρόβλημα.Ένα ακόμη θέμα που έχω δει περιστασιακά στα φυσικά αυτιά είναι πως σηκώνονται πάνω από μόνα τους.Μοιάζουν με τα αυτιά ενός boston terrier ή ενός γαλλικού μπουλντογκ,και πραγματικά καταστρέφει την ευγενή εμφάνιση του μπόξερ.

Πηγή: https://www.ardenvaleboxers.com/Ears.htm

Επαφή

Μίλησε για τον σκύλο σου!

Αναζήτηση στο site

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Τι τροφή δίνεις στον σκύλο σου?

Δημοσκόπηση

Η ζωή είναι τρελή όσο ένα boxer...

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode