Συμβουλές δεσίματος και μασάζ στα αυτιά ενός Boxer...

2014-11-21 02:16

Πρώτο μέρος-δέσιμο
Ears before taping
 

Αυτή η διαδικασία δεν είναι πάντα απαραίτητη,αλλά περιστασιακά ένα κουτάβι θα "πετάξει" τα αυτιά του την περίοδο της οδοντοφυΐας,οπότε αυτό μπορεί να γίνει ως ένα προληπτικό μέτρο.Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν εργάζεστε με πλήρη απασχόληση ή δεν έχετε το χρόνο να ακολουθήσετε τη μέθοδο του μασάζ που θα δούμε παρακάτω.

Από την εμπειρία μου έχω διαπιστώσει ότι ένας σκύλος με σωστό βάρος και υφή αυτιού,συνήθως έχει σωστά αυτιά ως ενήλικος,αλλά αν ένα ς σκύλος έχει μικρότερα αυτιά με ισχυρό χόνδρο τα αυτιά θα επιμείνουν να "πετούν" και το δέσιμο ή το μασαζ δε θα το διορθώσουν μόνιμα αυτό,μπορεί να γίνει,όμως,ως προσωρινή διόρθωση τη νύχτα πριν από μια έκθεση.Ευτυχώς αυτό το μικρό αυτί δεν παρατηρείται τόσο πολύ σήμερα όπως τη δεκαετία του 1960,αλλά αν είστε ανήσυχοι για τα αυτιά ενός κουταβιού αυτή η διαδικασία δεν είναι επώδυνη και η μονωτική ταινία που χρησιμοποιείται δεν τραβάει ούτε μια τρίχα όταν αφαιρείται.

 Κόψτε πρώτα δυο κομμάτια από μια μονωτική ταινία περίπου 15 cm μήκος.Διαμορφώστε το αυτί στη σωστή τσάκιση διπλώνοντας στη μέση με αμφότερα τα άκρα να αγγίζουν περίπου 2,5 cm από την άνω πτυχή.

 Molding ear to crease
Εφαρμόστε την ταινία με ασφάλεια και ελέγξτε αν το αυτί παραμένει στη σωστή θέση(αφαιρέστε και αρχίστε από την αρχή αν η ταινία είναι πολύ χαμηλά)Κόψτε την ταινία περίπου 2,5 cm πάνω από την πτυχή.

Trim off excess
Αυτό είναι όλο,απλό ε?
Και δείχνει τόσο γλυκό!!
Η Alice και o Carl ήταν τόσο ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα του Levi που μας έστειλαν φωτογραφίες του....

Όταν ο Levi ήρθε σπίτι,ένα αυτί άρχισε να πετάει


 
Δεμένα αυτιά..τόσο γλυκός!! και Πώς δείχνει τώρα


Μέρος δεύτερο-Μασάζ
Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει σε αυτιά είτε κουταβιού είτε ενήλικου σκύλου.Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες εκθεσιακών σκύλων χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνική μασάζ ως προληπτικό μέτρο για να ενθαρρύνουν το φυσικό αυτί να παραμείνει στη σωστή θέση.Θα ήθελα,επίσης,να ενθαρρύνω τους ιδιοκτήτες απλών κατοικιδίων να το δοκιμάσουν,καθώς η σωστή τσάκιση είναι πολύ ελκυστική.
Το μασαζ μπορεί να γίνει ως μια μορφή  χαϊδέματος όταν ο σκύλος είναι χαλαρός.
Ένας σκύλος με σωστό βάρος και υφή αυτιού θα έχει συνήθως σωστά αυτιά ως ενήλικος,αλλά αν ένας σκύλος έχει μικρό και με ισχυρό χόνδρο αυτί  θα επιμείνει να "πετάει" και το δέσιμο ή το μασαζ δε θα το διορθώσουν μόνιμα αυτό,μπορεί να γίνει,όμως,ως προσωρινή διόρθωση.Ευτυχώς αυτό το μικρό αυτί δεν παρατηρείται τόσο πολύ σήμερα αλλά αν είστε ανήσυχοι για τα αυτιά ενός κουταβιού τότε αυτή η τεχνική είναι πολύ χρήσιμη να τη γνωρίζετε.

Βάλτε το σκύλο να καθίσει δίπλα σας ή στο πάτωμα μπροστά από την καρέκλα σας.
Χρησιμοποιώντας και τα 2 χέρια,τοποθετήστε τους αντίχειρές σας στην κορυφή του αυτιού και τους δείκτες στη μπροστινή τσάκιση.

Back viewFront view
 
Εφαρμόστε ελαφρά πίεση και χρησιμοποιήστε κινήσεις προς τα εμπρός και προς τα κάτω,σα να ρολάρετε μια μπάλα ζύμης ανάμεσα στα δάχτυλα σας.Τυλίξτε τους αντίχειρες σας πάνω στην τσάκιση από πίσω,και περιστρέψτε τους καρπούς ελαφρώς προς τα εμπρός και πάνω.Την ίδια στιγμή που οι δείκτες κινούνται προς τα κάτω δημιουργώντας μια σαφή πτυχή στην κορυφή και στη μέση του αυτιού.Συνεχίστε το μασάζ για λίγα λεπτά.Όσο περισσότερο,τόσο το καλύτερο!

Applying light pressureRolling forward and downward
Αυτό ήταν όλο!!
Και ο σκύλος σας θα το λατρέψει!!

Πηγές: raevon.net/TAPING.html

            raevon.net/MASSAGE.html
 

Επαφή

Μίλησε για τον σκύλο σου!

Αναζήτηση στο site

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Τι τροφή δίνεις στον σκύλο σου?

Δημοσκόπηση

Η ζωή είναι τρελή όσο ένα boxer...

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode