Σπιτικές λιχουδιές για το σκύλο σας...

2014-11-22 23:55

Πολλοί ιδιοκτήτες βρίσκουν ιδιαίτερα ενδιαφέρον το να φτιάχνουν οι ίδιοι τις λιχουδιές τους σκύλου τους. Το treat2treat σας παρουσιάζειμερικές απλές και γρήγορες συνταγές οι οποίες εξασφαλίζουν σε πρώτη φάση τα παρακάτω:

1. Ξέρετε τι υλικά χρησιμοποιείτε, σύμφωνα με τις διατροφικές ανάγκες και συνήθειες του σκύλου σας και τις προτιμήσεις του.

2. Αποφεύγετε τα συντηρητικά, τα πολυκαιρισμένα και τα ανθυγιεινά συστατικά που μπορεί να βλάψουν το κατοικίδιο.

3. Του προσφέρετε μια γευστική εναλλαγή που θα τον κάνει χαρούμενο.

Σε κάθε περίπτωση μην πειραματιστείτε με υλικά που δεν έχει δοκιμάσει ο σκύλος σας και μπορεί να του προκαλέσουν αλλεργίες ή δηλητηρίαση.

Μερικές προτάσεις είναι:

Α. Συνδυασμός από το φαγητό που έχετε μαγειρέψει για εσάς και ό,τι άλλο βρίσκεται στο ψυγείο από φρούτα και λαχανικά: Κρέας (χωρίς τα μπαχαρικά και τις σάλτσες), πατάτες, λαχανικά (χωρίς κρεμμύδι),  φρούτα (χωρίς το σταφύλι). Επιλέξτε κάτι από τα παραπάνω και κόψτε τα σε πολύ μικρά κομμάτια.

Β. Γιαούρτι με φυστικοβούτυρο. Μπορείτε να δώσετε και σκέτο γιαούρτι σε μικρές δόσεις. Για όσους έχουν στο ψυγείο φυστικοβούτυρο, λιώστε μισή κούπα σε φούρνο μικροκυμάτων και αναμίξτε το με 500 γραμμάρια γιαούρτι. Χωρίστε το σε μικρές μερίδες και φυλάξτε το στο ψυγείο. Θα δροσίσει τον σκύλο σας και θα του αρέσει πολύ. Προσοχή στις μερίδες να είναι μικρές.

Γ. Μπισκότα. 

Συστατικά:

2 ½ φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως (υποκατάστατο κανονικό αλεύρι βρώμης αν το σκυλί σας είναι ευαίσθητο στο σιτάρι)
1 κουταλάκι του γλυκού. αλάτι (ή λιγότερο)
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού ζωμό κοτόπουλου ή βοδινού
½ φλιτζάνι ζεστό νερό

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια μπέικον ή σκόνη τυριού

Οδηγίες παρασκευής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς. Διαλύετε το ζωμό σε ζεστό νερό και προσθέτετε τα υπόλοιπα συστατικά. Ζυμώνετε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα (για περίπου 3 λεπτά). Ανοίγετε τη ζύμη μέχρι να έχει 1.5 εκατοστά πάχος. Κόβετε σε μπουκιές τη ζύμη και τις τοποθετείτε σε λαδόκολλα. Τις ψήνετε για 30 λεπτά.

πηγή : treat2treat.com

Επαφή

Μίλησε για τον σκύλο σου!

Αναζήτηση στο site

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Τι τροφή δίνεις στον σκύλο σου?

Δημοσκόπηση

Η ζωή είναι τρελή όσο ένα boxer...

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode