Σκυλο συνταγές η σκυλο μαγειρέματα...

2014-11-23 00:45

ΣΚΥΛΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ή ΣΚΥΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ!!!!Για να ξέρετε και εσείς και ο σκύλος σας τι τρώει, σας παραθέτουμε ορισμένες συνταγές οι οποίες είναι ασφαλείς για τους μικρούς σας φίλους!! Χρησιμοποιήστε τις για επιβράβευση όποτε αυτά κάνουν κάτι καλό!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν βάζουμε ποτέ στις τροφές πολύ αλάτι και αποφεύγουμε τη ζάχαρη. Τα σκυλιά έχουν άλλους αισθητήρες γεύσης και κάτι που μπορεί να φαίνεται άνοστο σε εσάς, εκείνα μπορεί να τα ξετρελάνει! Επίσης, σκόρδο και κρεμμύδι μπορούν να κάνουν μεγάλο κακό στον σκύλο σας. Το αβγό είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, αλλά να μην κάνετε υπερβολές. Αν βάλετε ένα αβγό μέσα στα μπισκότα σας, είναι μια χαρά. Το κρέας φυσικά και το κοτόπουλο, είναι τα πρώτα σε διατροφική αξία. Μπορείτε να προσθέτετε ζωμό κρεατικών ή κρέας αλεσμένο μέσα στα μπισκότα. Η χρήση πατάτας σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία και καούρα σε κάποια σκυλιά. Καλό είναι να χρησιμοποιηθεί σε μικρές ποσότητες και αν φυσικά το σκυλί σας έχει ευαισθησία σε αυτή την τροφή, να την απορρίψετε. Προσθέστε άφθονα καρότα και αρακά στις λιχουδιές τους. Έχουν πολλές βιταμίνες και φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες.

ΣΚΥΛΟΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ (60 μέτρια μπισκότα)

Υλικά

¾ μοσχαρίσιο κιμά, 2 τριμμένα καρότα, 1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο, 1 αβγό, ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο, 1 φλιτζ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Οδηγίες Παρασκευής
Βράζουμε τον κιμά με μπόλικο νεράκι μέχρι να μαλακώσει. Αφού κρυώσει λίγο ο κιμάς, τον ρίχνουμε σε μια λεκάνη με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και πλάθουμε τη ζύμη μας. Αν είναι πολύ στεγνή, ρίχνουμε λίγο κρύο γάλα. Πλάθουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Την κλείνουμε καλά σε μια διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα να σφίξει. Πλάθουμε τα μπισκότα σε μέγεθος της αρεσκείας μας, κάνοντας και σχήματα με διάφορα κουπ πατ, αν θέλουμε. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αβγού, αραιωμένο με λίγο νεράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20’.Αφού κρυώσουν τα μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει ερμητικά, μακριά από την υγρασία, και με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται μέχρι και 1 μήνα.

ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ (25 μεγάλα μπισκότα)

Υλικά

Αβγό, 1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης, 1 φλ. πολτοποιημένο αρακά, καρότο, πατάτα βραστή και μια κουτ. σούπας χυμό ντομάτας, 1/2 φλ. γάλα φρέσκο, 1/2 φλ. βούτυρο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ελαιόλαδο), 1/2 φλ. τυρί τριμμένο, μπορείτε να προσθέσετε και κρέας ή κοτόπουλο

Οδηγίες Παρασκευής

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε για το τέλος το αλεύρι, το οποίο προσθέτουμε ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, όχι σφιχτή, την οποία αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Φτιάχνουμε τα μπισκότα σε μέγεθος και σχήμα της αρεσκείας μας και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου  σε προθερμασμένο φούρνο και στους 180 βαθμούς. Μόλις κρυώσουν καλά, τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Υλικά

2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι από καφέ ρύζι, 1/2 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας, 1/4 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο  (χωρίς αλάτι, χωρίς ζάχαρη), 2 αυγά

Οδηγίες Παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 350 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, τη κολοκύθα και το φυστικοβούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και πλάθουμε τα υλικά μέχρι να γίνουν μία μάζα. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Απλώνουμε πάνω σε μία επιφάνεια λίγο αλεύρι και «ανοίγουμε» το μείγμα μέχρι να αποκτήσει πάχος περίπου μισό πόντο. Κόβουμε το μείγμα σε μικρά κομματάκια. Το μέγεθος είναι δική σου απόφαση. Τοποθετούμε τα μπισκότα πάνω σε λαδόκολλα και έπειτα στο φούρνο για 20 λεπτά. Στη συνέχεια τα γυρίζουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη. Ο χρόνος διαφέρει ανάλογα με το φούρνο. Πρόσεξε να είναι καλά ψημένα αλλά όχι καμένα. Αποθηκεύουμε τα μπισκότα σε βαζάκια. Εάν τα βάλεις στο ψυγείο θα κρατήσουν για αρκετές εβδομάδες.

ΣΚΥΛΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ

Υλικά

2 μπανάνες, 6 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο (χωρίς αλάτι, χωρίς ζάχαρη), 940ml περίπου  άπαχο γιαούρτι (0% λιπαρά)(υπάρχουν σκύλοι που δεν χωνεύουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα ακόμα και σε μικρές ποσότητες. Επίσης κάνουν διάρροια και εμετό)
Οδηγίες Παρασκευής
Τοποθετούμε τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια  τοποθετούμε το μείγμα σε παγοθήκες και τις βάζουμε στην κατάψυξη. Οι σκύλοι λατρεύουν τις παγωμένες λιχουδιές το καλοκαίρι.

πηγή : alphadogsgr.wordpress.com

Επαφή

Μίλησε για τον σκύλο σου!

Αναζήτηση στο site

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Τι τροφή δίνεις στον σκύλο σου?

Δημοσκόπηση

Η ζωή είναι τρελή όσο ένα boxer...

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode