Πώς να καταπολεμήσετε την μυρωδιά του σκύλου...

2014-11-23 01:17
Αγαπάτε το σκύλο σας όμως δεν αντέχετε την σκυλίλα,την μυρωδιά του; Δεν είστε οι μόνοι. Η σκυλίσια μυρωδιά αποτελεί συχνό παράπονο στα κτηνιατρεία και τα κομμωτήρια σκύλων και οι ιδιοκτήτες αναζητούν λύσεις. Και πράγματι υπάρχουν.
Κυρίως τα συχνά μπάνια του σκύλου και το εβδομαδιαίο καθάρισμα του σπιτιού σας, του σπιτόσκυλου ή του κρεβατιού του σκύλου είναι η απάντηση στο πρόβλημά σας.

Γιατί όμως το γλυκύτατο σκυλάκι σας μυρίζει άσχημα;
Η μυρωδιά του σκύλου δημιουργείται από βακτήρια που υπάρχουν φυσιολογικά στο δέρμα του και αρχίζουν να εκρύουν έλαια. Η οξείδωση του λίπους δημιουργειλ την μυρωδιά. Είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο προκαλούνται οι σωματικές οσμές στους ανθρώπους, σύμφωνα με κτηνίατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Δερματολογικής Κτηνιατρικής. Αν δεν πλενόμασταν συχνά, θα μυρίζαμε πολύ περισσότερο και το ίδιο ισχύει και για τα ζώα.
Παρότι δεν έχουν όλα τα σκυλιά τόσο δυνατή μυρωδιά, μερικά σαφώς μυρίζουν χειρότερα από άλλα, όπως τα Λαμπραντόρ, τα Μπασέ και τα Κόκερ. Αντίθετα, λιγότερο μυρίζουν ράτσες που παράγουν λιγότερα έλαια όπως τα Ντόμπερμαν και τα Κανίς.
Ανεξαρτήτως της ράτσας του, μπορείτε να κάνετε μπάνιο το σκυλάκι σας όποτε...βρωμάει! Αρκεί να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο σαμπουάν (μόνο για σκυλιά και διαλυμένο στο νερό) και να το ξεπλένετε καλά! Για κάποια σκυλιά αρκεί μία φορά την εβδομάδα ενώ για άλλα μία φορά το μήνα.

Άλλες αιτίες μυρωδιάς
Αν ο σκύλος σας μυρίζει ακόμα και μετά το μπάνιο, μπορεί να έχει κάποια μόλυνση κάπου στο σώμα του!
Χρησιμοποιήστε τη μύτη σας για να εντοπίσετε από πού εκκρίνεται η μυρωδιά.Ελέξτε:
ΣΤΟΜΑ-Πέτρα στα δόντια μπορεί να προκαλεί άσχημη μυρωδιά. Πηγαίνετε στον κτηνίατρο για καθαρισμό δοντιών και για έλεγχο τωνούλων και των δοντιών, που εκτός από κακή αναπνοή προκαλούν και προβλήματα υγείας!
ΑΥΤΙΑ-Το κερί που συγκεντρώνεται μπορεί να προκαλεί άσχημη μυρωδιά.Πρώτα,καθαρίστε τα αυτιά του σκύλου και αν η μυρωδιά επιμείνει πηγαίνετε σε κτηνίατρο. Μπορεί ο σκύλος να έχει μόλυνση (πχ ωτίτιδα).
ΔΕΡΜΑ-Οι πιο κοινές αιτίες άσχημης μυρωδιάς είναι οι βακτηριακές μολύνσεις και οι μολύνσεις του δέρματος από αλλεργίες ή ενδοκρινολογικά προβλήματα σύμφωνα με κτηνίατρο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Υπολογίζεται πως 25%-35% των υποθέσεων με άσχημες οσμές στα μικρά ζώα σχετίζονται με δερματικά προβλήματα και προβλήματα στα αυτιά. Ο αριθμός φτάνει και το 50% κατά τη διάρκεια θερμότερων μηνών, όπου οι ψύλλοι και τα παράσιτα εξαπλώνονται και δημιουργούνται αλλεργίες.
Μαζί με την φαγούρα που προκαλεί και τοπικούς τραυματισμούς, οι αλλεργικές αντιδράσεις αλλάζουν την ανοσοποιητική χημεία του δέρματος με τρόπο που τα μικρόβια μπορεί να αναπτυχθούν πιο εύκολα και έτσι δημιουργούνται μολύνσεις και περισσότερη μυρωδιά.
ΠΡΩΚΤΙΚΟΙ ΑΔΕΝΕΣ-Οι δύο αυτοί μικροί αδένες περιέχουν έλαια.Όταν ο σκύλος σας αφοδεύει, οι αδένεσ αυτοί συμπιέζονται και απελευθερώνουν τα λιπαρά. Δοκιμάστε να καθαρίσετε με ένα υγρό μωρομάντηλο τις τρίχες γύρω από τον πρωκτό του σκύλου. Αν η οσμή επιμένει, πρέπει να αναλάβει δράση ο κτηνίατρος, αδειάζοντας τους πρωκτικούς αδένες του ζώου.
Μην ξεχνάτε να κάνετε και το χώρο που ζει το σκυλί σας ... Καθαρό και μυρωδάτο!
Μπορείτε να πλένετε το χώρο όπου ζει ο σκύλος αν για παράδειγμα υπάρχει πλακάκι κάτω με ένα ήπιο αντιβακτηριδιακό υγρό. Φροντίστε να ξεπλύνετε καλά το χώρο με νερό. Έτσι εξουδετερώνετε τόσο τα βακτήρια όσο και τις οσμές.
Όσο για τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σας βοηθά η συχνή καθαριότητα. Ηλεκτρική σκούπα τουλάχιστον κάθε εβδομάδα, ειδικά στα χαλιά και καθαριότητα πατωμάτων, πλύσιμο των κρεβατιών/μαξιλαριών των σκύλων (προτιμήστε όσα πλένονται στο πλυντήριο ή έχουν καλύμματα) και φυσικά καθημερινό αέρισμα του σπιτιού.
Αν το σκυλί σας βγαίνει στον κήπο αλλά μένει μέσα στο σπίτι, το βούρτσισμα κάθε μέρα βοηθά να αποβάλλει οσμές που κουβαλά απέξω. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα σκουπίζετε με ένα ελαφρά βρεγμένο πανί ή μωρομάντηλο, πριν μπουν στο σπίτι.
πηγή : www.adespoto.gr

Επαφή

Μίλησε για τον σκύλο σου!

Αναζήτηση στο site

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Τι τροφή δίνεις στον σκύλο σου?

Δημοσκόπηση

Η ζωή είναι τρελή όσο ένα boxer...

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode