Να είναι ισχυρά αναπτυγμένο...

2014-11-21 01:51

Το ρύγχος είναι ισχυρά ανεπτυγμένο σε τρισδιάστατο όγκο, χωρίς να είναι μυτερό, στεγνό, κοντό η ρηχό. Η εμφάνιση του επηρεάζεται από :
το σχήμα των σιαγώνων,τη θέση των κυνοδόντων και την υφή των χειλιών.
Οι κυνόδοντες πρέπει να έχουν καλό μήκος και να είναι τοποθετημένοι έτσι ώστε να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση μεταξύ τους, έτσι ώστε η πρόσθια επιφάνεια του ρύγχους είναι φαρδιά, σχεδόν τετράγωνη, σχηματίζοντας μια αμβλεία γωνία με την άνω γραμμή του ρύγχους. Εμπρός, το άκρο των άνω χείλους ακουμπά στο άκρο του άνω χείλους. Το τμήμα της κάτω γνάθου που καμπυλώνει (κυρτώνει, κάμπτεται) ελαφρά προς τα πάνω, μαζί με το κάτω χείλος, καλείται σαγόνι. Αυτό δεν πρέπει να εξέχει αισθητά πέρα απ΄το πάνω χείλος ούτε, ακόμα λιγότερο, πρέπει να εξαφανίζεται κάτω από αυτό, αλλά πρέπει να διαγράφεται καθαρά και από εμπρός και από τα πλάγια. Οι κυνόδοντες και οι τομείς της κάτω γνάθου δεν πρέπει να είναι εμφανείς όταν το στόμα είναι κλειστό. Η ρινοχειλική ραφή είναι εύκολα ορατή...

Το ρύγχος του είναι πολύ χαρακτηριστικό και δίνει στο σκύλο την εντύπωση του "τσαλακωμένου"• δεν είναι ούτε μυτερό (τύπος Πίντσερ), ούτε μακρύ (τύπος Μ. Δανού), ούτε κοντό (τύπος Μπουλντόγκ), αλλά μέτριο και κανονικό σε διαστάσεις. Είναι πάντοτε πιο σκουρόχρωμο σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα ("μάσκα")

                                            Bjarkeyjar Cosmopolitan Girl

πηγή : www.casadellacaparelli.com

Επαφή

Μίλησε για τον σκύλο σου!

Αναζήτηση στο site

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Τι τροφή δίνεις στον σκύλο σου?

Δημοσκόπηση

Η ζωή είναι τρελή όσο ένα boxer...

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode