Μολύνσεις του αυτιού...

2014-11-11 14:29

Προβλήματα στα αυτιά ενός μπόξερ
Οι λοιμώξεις στο εξωτερικό του αυτιού είναι κοινές στα σκυλιά και συνήθως προκαλούνται από 1 από τους 4 παρακάτω ενόχους:
-Ζυμομύκητες,γνωστοί ως Malassezia
-Βακτήρια,προκαλούνται από σταφυλόκοκκο και πολλά άλλα πολυάριθμα είδη βακτηρίων
-Ένα ξένο σώμα στο αυτί του σκύλου,κτηνίατροι έχουν βρει τα πάντα,από λεπίδες χόρτου μέχρι μικρά κομμάτια φαγητού κολλημένα μέσα στα εσωτερικά κανάλια του αυτιού
-Τρίχες που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του αυτιού με αποτέλσμα να παγιδεύουν την υγρασία
Μπορεί,επίσης,να υπάρχει θέμα ζυμομύκητων και βακτηριακής λοίμωξης ταυτόχρονα.Ένας σκύλος μπορεί μπορεί να έχει μια μόλυνση στο εσωτερικό,στο μεσαίο ή στον έξω ακουστικό πόρο.Το πιο σύνηθες είναι στο εξωτερικό του αυτιού και ορισμένοι ιδιοκτήτες μπορεί να βρουν τι είναι έτσι ώστε να μην ξαναεπαναληφθεί.

Ποιά είναι τα συμπτώματα της μόλυνσης των αυτιών?
Τα σκυλιά θα δείξουν σημάδια της ταλαιπωρίας που αισθάνονται στα αυτιά τους,όπως:
-Ξύσιμο στα αυτιά
-Προσπαθεί να τρίψει τα αυτιά του στο πάτωμα ή επάνω στα έπιπλα
-Τίναγμα κεφαλιού
-Γέρνουν το κεφάλι τους,είναι σημάδι μόλυνσης που έχει φτάσει στο μέσο αυτί
-Έλλειψη δεξιοτήτων ισορροπίας,σημάδι μόλυνσης που έχει φτάσει στο μέσο αυτί
-Παράξενες κινήσεις ματιών,σημάδι μόλυνσης που έχει φτάσει στο μέσο αυτί

Θεραπεία για κοινές μολύνσεις αυτιών
Το μπόξερ πρέπει να εξεταστεί από κτηνίατρο.Στον έλεγχο που θα γίνει πρέπει να περιληφθεί εξέταση του καναλιού και σε πολλές περιπτώσεις έκπλυση του αυτιού για να εξεταστεί το τύμπανο.Για τα σκυλιά που είναι ευαίσθητα,μπορεί να χρειαστεί νάρκωση,έτσι ώστε να μην πηδάνε ή να κινούνται με αστάθεια κατά τη διάρκεια της εξέτασης με ενδεχόμενο να προκληθεί βλάβη.
Ο κτηνίατρος θα προκαλέσει έναν επαγγελματικό καθαρισμό και στη συνέχεια θα σας δοθεί φάρμακο για να κάνετε θεραπεία στο σπίτι.Οι περισσότερες λοιμώξεις θεραπεύονται σε μια εβδομάδα αν το φάρμακο δοθεί κανονικά και τα αυτιά διατηρούνται καθαρά.

Τι γίνεται με τις επανεμφανιζόμενες μολύνσεις των αυτιών?
Υπάρχει βοήθεια για τα μπόξερ με επανεμφανιζόμενες μολύνσεις των αυτιών.Μερικά σκυλιά έχουν χρόνια προβλήματα του αυτιού που εμφανίζονται σύντομα μετά τη διακοπή της αγωγής και μερικά σκυλιά φαίνεται να μην τα βοηθούν καθόλου τα φάρμακα.
Για το καλό της υγείας του μπόξερ σας,εάν ο κτηνίατρος σας δεν είναι διατεθειμένος να κάνει εκτεταμένους ελέγχους για να καθορίσει ακριβώς την αιτία των επαναλαμβανόμενων λοιμώξεων,πάρτε μια δεύτερη γνώμη από ένα νέο κτηνίατρο!Εφ'όσον ο σκύλος συνεχίζει να εμφανίζει μολύνσεις,οι ουλές θα αυξηθούν και θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας.

Εάν αυτή είναι η περίπτωση του σκύλου σας,θα πρέπει να γίνουν αρκετά βήματα:
1)Ο κτηνίατρος θα πρέπει να λάβει ένα δείγμα έκκρισης από το αυτί του σκύλου.Αυτό θα πρέπει στη συνέχεια να καλλιεργηθεί για να εντοπιστεί ο ακριβής ένοχος,έτσι ώστε να μπορεί να ακολουθήσει εξειδικευμένη θεραπεία.
2)Οι ιδιοκτήτες πρέπει να πραγματοποιούν τακτικά πλυσίματα του αυτιού στο σπίτι.
3)Οι εξετάσεις μπορεί να δείξουν πως οι λοιμώξεις προκαλούνται από αλλεργίες.Αυτός είναι και ο νούμερο ένα λόγος για την επανεμφάνιση προβλημάτων.Οι αλλεργίες χρειάζονται χρόνο για να τις καταλάβετε...ωστόσο,αφού μπορέσετε να εντοπίσετε το έναυσμα της αλλεργίας σε ένα σκύλο,η θεραπεία συχνά είναι εύκολη.Ένας σκύλος μπορεί να είναι αλλεργικός τόσο σε εξωτερικά στοιχεία όσο και σε εσωτερικά.

Σκεφτείτε όλα τα εξωτερικά στοιχεία που μπορεί να επηρεάζουν το σκύλο σας και αφαιρέστε ένα κάθε βδομάδα.Κάνοντας κάτι τέτοιο μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιό είναι αυτό το στοιχείο που προκαλεί προβλήματα.

Τα πιο κοινά εξωτερικά στοιχεία είναι:
-Καθαριστικό χαλιών
-Απορρυπαντικό ρούχων που χρησιμοποιείτε στο πλυντήριο
-Σαμπουάν σκύλου
-Οποιοδήποτε spray που μπορεί να χρησιμοποιούμε
Με ένα εσωτερικό έναυσμα,τα συμπτώματα θα προκαλούνται από κάτι που το σκυλί σας καταπίνει.Τα σκυλιά είναι συνήθως αλλεργικά σε τεχνητές χρωστικές ουσίες.Αυτές μπορεί να βρεθούν σε χαμηλής ποιότητας εμπορικά τρόφιμα για σκύλους και σε πολλές εργοστασιακές λιχουδιές.Για τα σκυλιά που είναι ευαίσθητα σε αυτές τις χημικές ουσίες,επιλέγοντας λευκές ή κρεμ λιχουδιές είναι καλύτερα.Οι πορτοκαλί και οι κόκκινες λιχουδιές περιέχουν τις πιο πολλές χημικές ουσίες.
Εάν η ουσία είναι στο κύριο γεύμα,συχνά χρειάζεται μια πλήρης "επανεκκίνηση" για να εντοπιστεί ο υπαίτιος.Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ξεκινήσει να δίνει στο σκυλί του μόνο στήθος κοτόπουλο με λευκό ρύζι.Μετά από μια εβδομάδα σε αυτήν την πολύ ήπια δίαιτα,ένα νέο συστατικό μπορεί να ενσωματώνεται κάθε 7 ημέρες.
Επιλέγοντας φρέσκα,υγιεινά λαχανικά,όπως καρότα,γλυκοπατάτες,αρακά και υγιεινά φρούτα όπως τα βατόμουρα και τα σμέουρα μπορεί να κρατήσουν τις αλλεργίες μακριά.Το γιαούρτι και το τυρί cottage μπορεί να αναμειχθεί με αυτά τα τρόφιμα καθώς και λίγα απλά μαγειρεμένα ζυμαρικά.
Εάν σας ενδιαφέρει να φτιάχνετε τα γεύματα στο σπίτι για να κρατήσετε μακριά τις τεχνητές χρωστικές ουσίες και τα συντηρητικά από το σύστημα του σκύλου σας,μπορεί να σας ενδιαφέρει η κατηγορία "Healthy Home Cooking for the Boxer".

Μολύνσεις αυτιών από ψευδομονάδα
Η ψευδομονάδα η αεριογόνος είναι ένα πολύ σπάνιο είδος βακτηρίων και είναι ανθεκτική σχεδόν σε κάθε αντιβιοτικό.Όταν ο σκύλος έχει επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις,πιθανότατα έχει δοκιμάσει κάθε αντιβιοτικό.Όταν συμβαίνει αυτο,τα περισσότερα από τα βακτήρια εξοντώνονται,αλλά όχι όλα.Ό,τι απομένει είναι ένα στέλεχος εξαιρετικά ανθεκτικό.
Όταν γίνει καλλιέργεια στο έκκριμα του αυτιού του σκύλου,αυτή θα δείξει αν πρόκειται για ψευδομονάδα.Αυτή θα δείξει,επίσης,αν το στέλεχος αυτό εξακολουθεί να είναι ευάλωτο στα αντιβιοτικά ενροφλοξακίνη ή Orbifloxacin.
Ένας από αυτούς τους δυο τύπους των αντιβιοτικών θα πρέπει να δοθεί,σε πολυ υψηλές δόσεις.Μικρές δόσεις θα κάνουν απλά τα βακτήρια πιο ανθεκτικά.Επιπλέον,μια τοπική θεραπεία θα δοθεί για το σπίτι.

Ακόμα καμία ανακούφιση?
Εάν τίποτα δε μπορεί να προσδιοριστεί ως η αιτία για τις επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις του αυτιού και τα φάρμακα δε λειτουργούν,το επόμενο βήμα για έναν έμπειρο κτηνίατρο είναι να ανοίξει χειρουργικά το κάθετο κανάλι.Το αυτί έτσι θα καθαριστεί εντελώς και θα θεραπευθεί.
Σταθερές λοιμώξεις του αυτιού μπορεί να γεμίσουν το κανάλι του αυτιού με ουλές.Σε ορισμένες περιπτώσεις,αυτό μπορεί να είναι τόσο σοβαρό που το κανάλι γίνεται σχεδόν κλειστό.Σε αυτές τις περιπτώσεις μια χειρουργική επέμβαση που ονομάζεται Ablation(αποκόλληση)είναι η τελική επιλογή και εφαρμόζεται μόνο στα σκυλιά με τα πιο σοβαρά προβλήματα υγείας που δε βοηθά κανένα φάρμακο και δεν προσδιορίζεται καμία αιτία.
Στη διαδικασία αυτή,το συνολικό κανάλι του αυτιού αφαιρείται.Υγιής ιστός επανεκφύεται οριστικά.Αυτό δε μπορεί να γίνει από ένα γενικό κτηνίατρο αλλά από κάποιον ειδικό και το κόστος είναι αρκετά υψηλό.
Η πρόγνωση είναι πολύ καλή,η πλειοψηφία των σκύλων για το υπόλοιπο της ζωής τους έχουν μηδενικές πιθανότητες για μολύνσεις των αυτιών.

Πρόληψη και κατάλληλη φροντίδα στο σπίτι
Η σωστή περιποίηση σε σχέση με τα αυτιά του σκύλου σας θα κάνει μεγάλη διαφορά.Σκύλοι με ιστορικό προβλημάτων στα αυτιά είναι πολύ καλύτερα όταν τα φροντίζετε σωστά στο σπίτι.
-Αφαιρέστε τυχόν περίσσευμα τριχών.Οι τρίχες σταματούν τη φυσική ροή του αέρα μέσα στο αυτί.Το υπερβολικό τρίχωμα πρέπει να αφαιρεθεί με τσιμπιδάκι.
-Έκπλυση.Μόλις αφαιρεθούν τυχόν επιπλέον τρίχες,τα αυτιά πρέπει να ξεπλένονται και να καθαρίζονται.Αυτό μπορεί να γίνει με το διάλυμα που σας έχει δοθεί από τον κτηνίατρο ή με καθαριστικά προϊόντα για σκύλους.Μετά από αυτό,προσεκτικά και κάνοντας απαλό μασαζ στη βάση των αυτιών για να βοηθήσετε το διάλυμα να κινηθεί μέσα στο εσωτερικό του αυτιού και γύρω από τις πτυχώσεις.Αυτό το διάλυμα δε θα καθαρίσει μόνο,αλλά θα στεγνώσει το κανάλι και θα κρατήσει σε ισορροπία το pH.
Αυτό θα πρέπει να γίνεται μια φορά την εβδομάδα και κάθε φορά που το σκυλί σας κάνει μπάνιο ή μπαίνει στη θάλασσα.

πηγή : www.allboxerinfo.com/boxer-dog-ear-infections

Επαφή

Μίλησε για τον σκύλο σου!

Αναζήτηση στο site

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Τι τροφή δίνεις στον σκύλο σου?

Δημοσκόπηση

Η ζωή είναι τρελή όσο ένα boxer...

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode