Μηνιγγίτιδα, μηνιγγοεγκεφαλίτιδα...

2014-11-07 14:19

Βακτηριακή μηνιγγίτιδα και άλλες λοιμώξεις του νευρικού συστήματος σε σκύλους

Πολλά αρέσει στους ανθρώπους, το σύστημα των μεμβρανών που περιβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα του σκύλου ονομάζεται οι μήνιγγες. Αν αυτό το σύστημα γίνεται φλεγμονή, αυτή αναφέρεται ως μηνιγγίτιδα. Μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, Εν τω μεταξύ,, είναι η φλεγμονή των μηνίγγων και του εγκεφάλου, και meningomyelitis είναι η φλεγμονή των μηνίγγων και του νωτιαίου μυελού.

Φλεγμονή των μηνίγγων συνήθως οδηγεί σε δευτερεύουσα φλεγμονή του εγκεφάλου και / ή του νωτιαίου μυελού, προκύπτουν σε διάφορες νευρολογικές επιπλοκές. Μακροχρόνια φλεγμονή μπορεί επίσης να εμποδίσει τη ροή του εγκεφαλονωτιαίου υγρού (ΚΠΣ) — ο προστατευτικός και θρεπτικό ρευστό που κυκλοφορεί γύρω από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό — πράγμα που οδηγεί σε συσσώρευση των CSF στον εγκέφαλο και, επομένως, σοβαρές επιπλοκές, όπως επιληπτικές κρίσεις και πάρεση.

Τα συμπτώματα και τύποι

Νευρολογικά συμπτώματα που συχνά συνδέονται με μηνιγγίτιδα, μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, και meningomyelitis όπως μειωμένη κίνηση, μεταβολές της ψυχικής κατάστασης, και κατασχέσεις, μπορεί να είναι βαθιά και προοδευτική. Άλλα συμπτώματα γενικά εμφανίζονται σε σκύλους που πάσχουν από μία από αυτές τις συνθήκες περιλαμβάνουν:

  • Κατάθλιψη
  • Σοκ
  • Χαμηλή πίεση του αίματος
  • Πυρετός
  • Εμετός
  • Ανώμαλη αύξηση στην ευαισθησία σε διάφορα ερεθίσματα (υπεραισθησία)

Αιτίες

Η πιο κοινή αιτία της μηνιγγίτιδας είναι μια βακτηριακή λοίμωξη στον εγκέφαλο και / ή στον νωτιαίο μυελό που προέρχονται από άλλα σημεία του σώματος. Μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, Εν τω μεταξύ,, οφείλεται συνήθως σε λοιμώξεις των αυτιών, μάτια, ή της ρινικής κοιλότητας. Και meningomyelitis προχωρεί γενικά ακόλουθα diskospondylitis και οστεομυελίτιδα. Σε κουτάβια και τα σκυλιά με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, τέτοιες λοιμώξεις φθάνουν συνήθως τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό μέσω του αίματος.

Διάγνωση

Θα χρειαστεί να δώσει ένα πλήρες ιστορικό της υγείας του σκύλου σας, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης και τη φύση των συμπτωμάτων. Ο κτηνίατρος θα γίνει στη συνέχεια μια πλήρη φυσική εξέταση και εργαστηριακές εξετάσεις αρκετές — όπως γενική αίματος (CBC), βιοχημεία του αίματος προφίλ του πολιτισμού, και ανάλυση ούρων — να βοηθήσει στον εντοπισμό και την απομόνωση του είδος της λοίμωξης.

Βιοχημεία προφίλ, για παράδειγμα, μπορεί να υποδεικνύει ηπατική και νεφρική συμμετοχή, ενώ η εξέταση αίματος μπορεί να αποκαλύψει την αύξηση του αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων, η οποία είναι απόδειξη της συνεχούς μόλυνσης. Ούρων μπορεί να αποκαλύψει επίσης πύον και τα βακτήρια στα ούρα του σκύλου, μια ένδειξη της λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Άλλα εργαλεία συχνά χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει το μολυσματικό παράγοντα που συμμετέχουν περιλαμβάνουν απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού (MRI), κοιλιακό υπερηχογράφημα, θωρακικής και κοιλιακής ακτίνες-Χ, και τα δείγματα από το δέρμα, μάτια, ρινική καταρροή, και πτύελα.

Μία από τις πιο σημαντικές διαγνωστικές δοκιμές, ωστόσο, είναι ΚΠΣ (ή το εγκεφαλονωτιαίο υγρό) ανάλυση. Ένα δείγμα του ΚΠΣ του σκύλου σας θα πρέπει να συλλέγονται και αποστέλλονται σε εργαστήριο για την καλλιέργεια και την περαιτέρω αξιολόγηση.

Θεραπεία

Σε σοβαρές περιπτώσεις μηνιγγίτιδας, μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, ή meningomyelitis, ο σκύλος θα πρέπει να νοσηλευτεί για την πρόληψη πιο σοβαρές επιπλοκές. Μόλις ο αιτιολογικός οργανισμός ταυτοποιείται, κτηνίατρος σας θα χρησιμοποιήσει αντιβιοτικά ενδοφλεβίως για να μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητά τους. Τα αντιεπιληπτικά φάρμακα και κορτικοστεροειδή μπορεί επίσης να συνταγογραφηθεί για τον έλεγχο των επιληπτικών κρίσεων και στη μείωση της φλεγμονής, αντίστοιχα. Τα σκυλιά που είναι σοβαρά αφυδατωμένα, Εν τω μεταξύ,, θα υποβληθούν σε άμεση χορήγηση υγρών.

Πρόληψη

Αντιμετωπίστε το αυτί του σκύλου σας, μάτια, και λοιμώξεις στη μύτη αμέσως για να αποφευχθεί η εξάπλωση αυτών των λοιμώξεων του νευρικού συστήματος.


 

Επαφή

Μίλησε για τον σκύλο σου!

Αναζήτηση στο site

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Τι τροφή δίνεις στον σκύλο σου?

Δημοσκόπηση

Η ζωή είναι τρελή όσο ένα boxer...

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode