Κρανίο και του νωτιαίου μυελού ανωμαλίες στους σκύλους...

2014-11-21 01:34

Syringmyelia και Chiari malformationin – σκύλους

Chiari-όπως δυσπλασία είναι μια ασθένεια κατά την οποία ένα από τα κοίλων χώρων στο κρανίο παραμένει στενό ή μικρές και αποτυγχάνει να αυξάνεται σε μέγεθος. Αυτό προκαλεί τα τμήματα του εγκεφάλου που περιβάλλει αυτή την περιοχή για να μετατοπίζεται μέσα στο άνοιγμα στη βάση του κρανίου, μέσω των οποίων διέρχεται ο νωτιαίος μυελός. Λόγω μιας προεξοχής των τμημάτων του εγκεφάλου σε αυτό το άνοιγμα, η κανονική ροή του εγκεφαλονωτιαίου υγρού (ΚΠΣ) εμποδίζεται.

Μία από τις συνέπειες αυτής της απόφραξης είναι μια διαταραχή που ονομάζεται συριγγομυελία, η ανάπτυξη του υγρού γεμάτο κοιλότητες, ή κύστεων, εντός του νωτιαίου μυελού. Αυτές οι διαταραχές μπορεί να αναπτυχθεί λόγω υποκείμενα προβλήματα υγείας, αλλά έχουν επίσης βρεθεί σε κληρονομικές συνδέσεις σε ορισμένες φυλές. Παιχνίδι φυλές συμπεριλαμβανομένου του Cavalier King Charles σπανιέλ, King Charles σπανιέλ, Brussel Griffons και βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για την ανάπτυξη αυτής της κατάστασης. Αυτή η κατάσταση έχει επίσης αναφερθεί σε Staffordshire τεριέ ταύρων.

Τα συμπτώματα και τύποι

Κλάμα κατά τη διάρκεια της αφόδευσης ή στάση αλλαγές
Κινδύνου κατά τη διάρκεια της κανονικής στιγμές ενθουσιασμού
Διαλείπουσα πόνο (περισσότερο σοβαρή σε νύχτα)
Ευαίσθητα στην αφή στον ώμο, λαιμός, αυτί, στέρνο και περιοχές
Ξύσιμο ή pawing στον ώμο, αυτί, λαιμός, ή στέρνο
Το ξύσιμο είναι πιο έντονη, ενώ τα πόδια και μπορεί να προκληθεί από κολάρο στο λαιμό ή τον ενθουσιασμό
Επικεφαλής πατώντας στο κεφάλι λόγω του πόνου
Ο πόνος στον αυχένα
Οι μη συντονισμένες με τα πόδια, εμφανής ζάλη, ταλαντευόμενος κινήσεις των ματιών
Αδυναμία, κόπωση των μυών
Λήθαργος, απώλεια της συνείδησης

Αιτίες

Παρά το γεγονός ότι συριγγομυελία συνήθως κληρονομική, μπορεί επίσης να αναπτυχθεί σε συνδυασμό με συνθήκες που οδηγούν σε εγκεφαλονωτιαίο υγρό (ΚΠΣ) εμπόδια ροής, όπως όγκοι.

Διάγνωση

Ο κτηνίατρός σας θα πραγματοποιήσει μια πλήρη φυσική εξέταση μετά τη λήψη ενός λεπτομερούς υπόβαθρο και το ιατρικό ιστορικό από εσάς. Θα πρέπει να δώσουμε τον κτηνίατρό σας μια λεπτομερή περιγραφή από την έναρξη των συμπτωμάτων του σκύλου σας, και τα είδη των συμπτωμάτων σκυλί σας έχει δοκιμάσει. Όσο περισσότερες πληροφορίες έχει ο γιατρός σας από την αρχή, τόσο πιο γρήγορα η θεραπεία μπορεί να αρχίσει. Και επειδή αυτό είναι μια σοβαρή κατάσταση που απαιτεί άμεση θεραπεία, θα πρέπει να είναι τόσο συνειδητή του στοιχεία όσο το δυνατόν.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αποτελεσμάτων ρουτίνας, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους αίματος, βιοχημεία προφίλ, ηλεκτρολύτες, και ανάλυση ούρων βρίσκονται συχνά φυσιολογικό σε προσβεβλημένους ασθενείς. Λόγω της θέσης του πόνου, διαγνωστικής απεικόνισης θα είναι αναγκαία. Ακτινογραφίες του κρανίου του εγκεφάλου μπορεί να εμφανίζουν ανωμαλίες που σχετίζονται με αυτή την κατάσταση, αλλά η μαγνητική τομογραφία (MRI) είναι το εργαλείο απεικόνισης της επιλογής για μία επιβεβαιωτική διάγνωση, δεδομένου ότι δίνει μια πολύ σαφέστερη εικόνα του εσωτερικού του κρανίου. Τα αποτελέσματα της MRI μπορεί να δείξουν μια ανώμαλη προεξοχή των τμημάτων του εγκεφάλου εντός της διόδου του νωτιαίου μυελού και άλλων ανωμαλιών που σχετίζονται, ή μπορεί να δείξει την παρουσία ενός ή όγκου κύστης.

Κτηνίατρος σας μπορεί επίσης να λάβει ένα δείγμα από το εγκεφαλονωτιαίο υγρό λουτρά ότι ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός, προκειμένου να ελεγχθεί η πίεση του ρευστού.

Θεραπεία

Ο αρχικός στόχος της θεραπείας είναι να ξεκινήσει με ανακούφιση από τον πόνο. Με βάση την ηλικία του σκύλου σας, και υποκείμενη κατάσταση της υγείας, κτηνίατρος σας θα σας δώσει φάρμακα για το σκυλί σας για να μειώσει τον πόνο που συνδέεται με την ασθένεια αυτή. Η χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη διαθέσιμη θεραπεία για ένα ψήφισμα, αλλά το ποσοστό επιτυχίας είναι όχι περισσότερο από 50 τοις εκατό. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί συχνά να εκτελείται για να αποκατασταθεί η διαδρομή για κανονική κίνηση CSF στο νωτιαίο μυελό. Ο βελονισμός έχει επίσης βρεθεί χρήσιμο στη μείωση του πόνου στους προσβεβλημένους ασθενείς. Σε ασθενείς με επιληπτικές κρίσεις, φάρμακα μπορούν συνήθως να δίδεται για τον έλεγχο των επιληπτικών κρίσεων.

πηγή : https://www.spodan.com/el/2912.html
Άλλη πηγή : petscaregk.kiovok.com

Μετάφραση : Βιβή Τσαχρίστα

Επαφή

Μίλησε για τον σκύλο σου!

Αναζήτηση στο site

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Τι τροφή δίνεις στον σκύλο σου?

Δημοσκόπηση

Η ζωή είναι τρελή όσο ένα boxer...

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode