Κεφαλή...Αυτή προσδίδει στο Boxer τη χαρακτηριστική του όψη...

2014-11-21 01:29

Πρέπει να είναι ευανάλογη ως προς το σώμα και να μην φαίνεται πολύ ελαφριά ούτε πολύ βαριά. Το ρύγχος πρέπει να είναι όσο πιο φαρδύ και γεμάτο δύναμη γίνεται. Η ομορφιά του κεφαλιού εξαρτάται από την ισορροπία (αρμονία) ρύγχους και κρανίου. Απ’ όποια γωνία και αν το δούμε, εμπρός, πάνω η πλάγια, το ρύγχος πρέπει πάντα να είναι σε σωστή αναλογία με το κρανίο, δηλ. δεν πρέπει ποτέ να δείχνει πολύ μικρό. Πρέπει να είναι στεγνό, χωρίς ρυτίδες. Όμως, ρυτίδες σχηματίζονται φυσικά στην κρανιακή χώρα όταν τα αυτιά σηκώνονται η, αν τα αυτιά δεν είναι κομμένα, σε έντονη εγρήγορση (προσοχή). Πτυχές πάντοτε εμφανίζονται κατεβαίνοντας από τη “ρίζα” του ρύγχους προς τα κάτω και στις δύο πλευρές. Η σκουρόχρωμη μάσκα περιορίζεται στο ρύγχος και πρέπει να παρουσιάζει σαφή αντίθεση με το χρώμα της κεφαλής έτσι ώστε το πρόσωπο να μη δείχνει σκυθρωπό.

ΚΡΑΝΙΑΚΗ ΧΩΡΑ:
Το κρανίο πρέπει να είναι όσο περισσότερο στεγνό και γωνιώδες γίνετε. Ελαφρά καμπυλωτό, ούτε στρογγυλωπο και βραχύ ούτε επίπεδο. Όχι υπερβολικά φαρδύ και χωρίς να προεξέχει στο πίσω μέρος. Η μετωπική αύλακα μόλις ελαφρά καθορισμένη, δεν πρέπει να είναι πολύ βαθιά, ειδικά ανάμεσα στα μάτια.

ΣΤΟΠ:
Το μέτωπο σχηματίζει ένα σαφές στοπ με την άνω γραμμή του ρύγχους. Η ρινική γέφυρα δεν πρέπει ποτέ να συμπιέζεται προς τα πίσω μέσα στο μέτωπο εν είδει “Μπούλντογκ” ούτε πρέπει να είναι κατωφερική.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ:
ΜΥΤΗ : Η μύτη είναι φαρδιά, μαύρη, πολύ ελαφρά ανασηκωμένη, πλατιά (φαρδιά, ορθάνοιχτα) ρουθούνια. Το άκρο της μύτης είναι τοποθετημένο ελαφρά υψηλότερα από την βάση της.

ΡΥΓΧΟΣ:
Το ρύγχος είναι ισχυρά ανεπτυγμένο σε τρισδιάστατο όγκο, χωρίς να είναι μυτερό, στεγνό, κοντό η ρηχό. Η εμφάνιση του επηρεάζεται από
το σχήμα των σιαγώνων,τη θέση των κυνοδόντων και την υφή των χειλιών.
Οι κυνόδοντες πρέπει να έχουν καλό μήκος και να είναι τοποθετημένοι έτσι ώστε να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση μεταξύ τους, έτσι ώστε η πρόσθια επιφάνεια του ρύγχους είναι φαρδιά, σχεδόν τετράγωνη, σχηματίζοντας μια αμβλεία γωνία με την άνω γραμμή του ρύγχους. Εμπρός, το άκρο των άνω χείλους ακουμπά στο άκρο του άνω χείλους. Το τμήμα της κάτω γνάθου που καμπυλώνει (κυρτώνει, κάμπτεται) ελαφρά προς τα πάνω, μαζί με το κάτω χείλος, καλείται σαγόνι. Αυτό δεν πρέπει να εξέχει αισθητά πέρα απ΄το πάνω χείλος ούτε, ακόμα λιγότερο, πρέπει να εξαφανίζεται κάτω από αυτό, αλλά πρέπει να διαγράφεται καθαρά και από εμπρός και από τα πλάγια. Οι κυνόδοντες και οι τομείς της κάτω γνάθου δεν πρέπει να είναι εμφανείς όταν το στόμα είναι κλειστό. Η ρινοχειλική ραφή είναι εύκολα ορατή.

ΧΕΙΛΗ:
Τα χείλη συμπληρώνουν το σχήμα του ρύγχους. Τα άνω χείλη είναι χονδρά και σαρκώδη και γεμίζουν το διάστημα που σχηματίζεται από την μακρύτερη κάτω γνάθο. Υποστηρίζονται από τους κυνόδοντες.

ΔΟΝΤΙΑ:
Η κάτω γνάθος εκτείνεται πέρα από την πάνω και γυρίζει ελαφρά προς τα πάνω. Το Μπόξερ είναι προγναθικό. Η άνω γνάθος είναι φαρδιά εκεί που ενώνεται με το κεφάλι. Στενεύοντας ελαφρά προς τα εμπρός. Τα δόντια είναι δυνατά και υγιή. Οι κοπτήρες είναι όσο πιο ισομεγέθεις γίνεται, τοποθετημένοι σε ευθεία γραμμή. Οι κυνόδοντες έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ ο ένας από τον άλλο και είναι ευμεγέθεις.

ΠΑΡΕΙΕΣ:
Τα μάγουλα είναι ανεπτυγμένα σε αναλογία με τις ισχυρές γνάθους χωρίς να προεξέχουν έντονα. Συμφύονται με απαλή καμπύλη με το ρύγχος.

ΜΑΤΙΑ:
Τα σκουρόχρωμα μάτια δεν είναι πολύ μικρά, δεν προεξέχουν ούτε είναι βυθισμένα. Η έκφρασή τους αποπνέει (εκφράζει) ενέργεια και ευφυΐα και δεν πρέπει να είναι απειλητική ή σκληρή. Τα βλέφαρα πρέπει να είναι σκουρόχρωμα.

ΑΥΤΙΑ:
Εκφύονται ψηλά. Κομμένα ως ένα σημείο, μυτερά, μέσου μήκους και ορθά. Δεν είναι υπερβολικά φαρδιά στη βάση τους. Τα άκοπα αυτιά είναι κατάλληλου μεγέθους, μικρά μάλλον παρά μεγάλα, λεπτά σε υφή. Τοποθετημένα μακριά το ένα από το άλλο, στα υψηλότατα άκρα (σημεία) των πλευρών του κρανίου. Πέφτουν κοντά στα μάγουλα στην ανάπαυση, ενώ πέφτουν προς τα εμπρός με σαφή πτυχή σε φάση ζωηρής προσοχής.

ΛΑΙΜΟΣ:
Η πάνω γραμμή του ρέει με ένα κομψό τόξο από το ξεκάθαρα τονισμένο αυχένα προς τα ακρώμια. Πρέπει να είναι ευμήκης, στρογγυλός, δυνατός, μυώδης και ξεκάθαρος (στεγνός). 

πηγή : www.casadellacaparelli.com

Επαφή

Μίλησε για τον σκύλο σου!

Αναζήτηση στο site

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Τι τροφή δίνεις στον σκύλο σου?

Δημοσκόπηση

Η ζωή είναι τρελή όσο ένα boxer...

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode