Ερεθισμένος λαιμός απο κολάρο η αντιπαρασιτικό περιλαίμιο;

2014-10-31 21:28

Όταν μπαίνει το καλοκαίρι αρχίζουν και τα προβλήματα για τον σκύλο μας με τους ενοχλητικούς επισκέπτες

(σκνίπες κροτώνες κλπ) και ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα μικρά προβλήματα με διάφορα περιλαίμια,σπρέι η αμπόυλες

(μερικά αντιπαρασιτικά δεν έχουν πιστοποίηση για την φλεμοτόμο σκνίπα) για να μη γίνει το πρόβλημα μεγάλο!!! Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι πολλά περιλαίμια (βιολογικά και μη) μπορούν να δημιουργήσουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα στο λαιμό του σκύλου μας,ακόμα απώλεια τριχώματος,ερεθισμό του δέρματος (ακόμα και εκτεταμένο),ίσως σπυράκια η αλλεργική αντίδραση (το ενεργό συστατικό,η δελταμεθρίνη, είναι εξαιρετικά λιπόφιλη.Η δελταμεθρίνη απελευθερώνεται και διαχέεται μέσω της λιπαρής στοιβάδας της επιδερμίδας και καλύπτει όλο το σώμα του σκύλου μέσα σε μία εβδομάδα).Οι κατασκευαστές μας καθησυχάζουν οτι τα συστατικά του περιλαίμιου δεν απορροφάται στο δέρμα ούτε προκαλέι δερματικά προβλήματα...στη πράξη όμως; (να αναφερθεί ότι εταιρεία αντιπαρασιτικών περιλαίμιων πιστοποιεί εγκράφως ότι δεν κυνδυνεύει ο σκύλος από υπερδοσολογία 1 ουσίας, ενώ η εταιρεία που φτιάχνει κάποιο άλλο γνωστό περιλαίμιο δεν μπορεί να διαβεβαιώσει εγγράφως για κάτι ανάλογο)....

Συμπτώματα :

  • Ο σκύλος αρχίζει να ξύνεται έντονα.

  • Όπως τον χτενίζετε μπορεί να βρείτε αυγά (πολλές κουκίδες στη κοιλία η σε άλλο σημείο).

  • Το κεφάλι αρχίζει να το κουνάει δεξιά και αριστερά (κάτι σαν να τον ενοχλεί).

Η boxeromania σας συμβουλεύει:

  • Όταν βγάζετε το σκύλο σας βόλτα και περισσότερο αν πατήσει σε πράσινο,θα πρέπει να ψεκάζετε τα πόδια του με σπρέι σιτρονέλας (φτιαχτό η αγοραστό).Έτσι αν κάποιος επισκέπτης προσπαθήσει να ανέβει απο τα πόδια του σκύλου να ζαλιστεί και να εξοντωθεί.

  • Να βάζετε αμπούλα στα σημεία που θα σας πει ο κτηνίατρος σας και σπρέι σιτρονέλας κάθε απόγευμα πριν την βόλτα (χαμηλά στα πόδια και στη ράχη του).

  • Στην περίπτωση που έχετε κήπο,είναι αναγκαίο να ψεκάζετε τον ίδιο,το σπιτάκι του και το γκαζόν.
  • Να βουρτσίζετε σχολαστικά το ζωάκι και να τον ψάχνετε τακτικά στη γούνα του,ακόμα τις κλειδώσεις,ανάμεσα στα νύχια και στα αφτιά με περισσότερη λεπτομέρεια.

  • Αν πάλι δείτε τον λαιμό του να είναι ερεθισμένος (απο περιλαίμιο κλπ) ελευθερώστε αμέσως τον λαιμό απο κολάρα κλπ. και καθαρίστε με υγρό πανάκι και αποφύγετε για λίγες μέρες τις βόλτες με πιάσιμο απο το λαιμό.Μπορείτε να βάλετε κάποια καταπραϋντική αλοιφή η να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για το καλύτερο του σκύλου σας.
  • Αποφεύγετε τα κολάρα που έχουν σκουριά η δεν είναι απο καλό υλικό κατασκευασμένα.

Αν πάλι όλα αυτά δεν σας καλύπτουν η δεν θα θέλατε να υπάρχουν πάνω στο σώμα του τετράποδου φίλου σας υπάρχει και η λύση της...

γη διατόμων : το οικολογικό παρασιτοκτόνο

K.Θ.Μπουχέλος Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών

Η γη διατόμων ή είναι ορυκτό φυτικής προελεύσεως. Τα διάτομα αποτελούν μια πολύ σηματική ομάδα φυτοπλαγκτικών οργανισμών και είναι άφθονα τόσο στα θαλάσσια οικοσυστήματα όσο και των εσωτερικών υδάτων (λίμνες και ποτάμια).Είναι οργανισμοί με μικροσκοπικό μέγεθος, αν και πολλά από αυτά σχηματίζουν κοινωνίες (αποικίες) σε μορφή αλυσίδας ή σε αστερόμορφους και άλλους σχηματισμούς. Τα φυτά αυτά παραμένουν κοντά στην επιφάνεια και αποτελούν ένα ποσοστό του πλαγκτόν.  ‘Όταν απονεκρωθούν, παραμένουν οι λεπτοί σκελετοί  (frustules), που είναι το σκληρό, πορώδες εξωτερικό κυτταρικό τοίχωμα των διατόμων, με βασικό συστατικό του (μέχρι και 90%), το διοξείδιο του πυριτίου.Οι κοινωνίες αυτές των διατόμων συχνά χρησιμοποιούνται ως βιολογικοί δείκτες σε προγράμματα για την παρακολούθηση της οικολογικής καταστάσεως των υδάτων.Η τυπική χημική σύσταση του ξηρού διατομίτη είναι: 80 – 90% πυρίτιο, 2 – 4%  οξείδιο του αλουμινίου και 0.5 – 2% οξείδια του σιδήρου.Χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό στη διύλιση και διαύγαση κρασιών και μπύρας, αλλά και την επεξεργασία υγρών αποβλήτων. Επίσης χρησιμοποιείται ως πληρωτικό στα χρώματα και στα πλαστικά και στην παραγωγή προσροφητικών προϊόντων όπως οι προστατευτικές μάσκες προσώπου.Είναι 100% φυσικό προϊόν, πολύ αποτελεσματικό και δεν βλάπτει καθόλου τα κατοικίδια ή τον άνθρωπο (χρησιμοποιείται πολλές φορές για εκτοπαράσιτα και ενδοπαράσιτα). Η γη διατόμων γλυκέων υδάτων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εδαφικό υπόστρωμα σε υδροπονικούς κήπους και φυτά σε δοχεία κυρίως σε bonsai, στην αποθήκευση σιτηρών και ζωοτροφών για αποφυγή συσσωματώσεως ( caking ) των προϊόντων και ως εντομοκτόνο.

Οι κυριότερες μορφές υπό τις οποίες κυκλοφορεί η γη διατόμων είναι η Food Grade, η Feed Grade, η Pool Grade και η Agricultural Grade που προκύπτουν από διαφορετική κατεργασία η καθεμία.

Παρασιτοκτόνο:

Ως εντομοκτόνο, κατάλληλη είναι η μη αποτεφρωμένη γη διατόμων , καθώς η υπερθέρμανση μειώνει την αποτελεσματικότητά της.Η Agricultural Grade και η Garden/Food Grade είναι κατάλληλη για ασφαλή χρήση σε κατοικίες, αποθήκες, καλλιέργειες ακόμη και σε λαχανόκηπους. Εφαρμοζόμενη επάνω ή γύρω από τα λαχανικά, δεν υπάρχει περίοδος ασφαλείας για την κατανάλωσή τους, αλλά μόνο πλύσιμο. Είναι πολύ φθηνή, μη τοξική για τον άνθρωπο, τα θερμόαιμα και το περιβάλλον και, τις περισσότερες φορές, πιο αποτελεσματική από τα παρασιτοκτόνα των εταιριών φυτοχημικών. Τα έντομα και τα λοιπά παράσιτα δεν αναπτύσσουν ανθεκτικότητα στη γη διατόμων.

Αντιμετωπίζει:

Μυρμήγκια όλων των μεγεθών, κάμπιες Λεπιδοπτέρων, προνύμφες Κολεοπτέρων, φυλλοκόπτες, ψύλλους, ψείρες, κοριούς, ακάρεα, τσιμπούρια, κατσαρίδες, σαλιγκάρια, γυμνοσάλιαγκες, αράχνες, τερμίτες, λέπισμα, σαρανταποδαρούσες, μύγες, ψαλίδες, αφίδες, θρίπες, ψύλλες, υπονομευτές κ. ά. πολλά, χωρίς να σκοτώνει τους ωφέλιμους γαιοσκώληκες!

πηγή : https://cleaningnews.gr

Σημείωση : Σε κάθε περίπτωση,ότι ανακαλύψουμε πάνω στον σκύλο μας πρίν απο κάθε ενέργεια καλό είναι να πάρουμε τον γιατρό μας η μια επισκεψη απο κοντά να βοηθήσει ακόμα περισσότερο!

πηγή : www.boxeromania.com

όλες οι φωτογραφίες είναι απο αναζήτηση στο google

Επαφή

Μίλησε για τον σκύλο σου!

Αναζήτηση στο site

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Τι τροφή δίνεις στον σκύλο σου?

Δημοσκόπηση

Η ζωή είναι τρελή όσο ένα boxer...

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode