Επιγονατιδική εξάρθρωση σε σκύλο...

2014-11-07 14:47

Επιγονατιδική εξάρθρωση συμβαίνει όταν επιγονατίδα του σκύλου (επιγονάτις) έχει εξαρθρωθεί από φυσιολογική ανατομική θέση της στην αύλακα του μηριαίου οστού (μηριαίο οστό). Όταν η επιγονατίδα έχει εξαρθρωθεί από την αύλακα του μηριαίου οστού, το μόνο που μπορεί να επιστρέψει στην κανονική της θέση αφού οι μύες τετρακέφαλο στα πίσω πόδια του ζώου να χαλαρώσουν και να επιμηκύνει. Είναι για αυτόν τον λόγο ότι τα περισσότερα σκυλιά με την προϋπόθεση θα κρατήσει ψηλά πίσω πόδια τους για λίγα λεπτά.

Ένα εξαρθρωμένο επιγονατίδα είναι μια από τις πιο διαδεδομένες ανωμαλίες αρθρώσεως γόνατος σε σκύλους. Η κατάσταση είναι πιο συχνή σε παιχνίδι και μινιατούρα φυλές σκύλων όπως το τεριέ του Γιορκσάιρ, Pomeranian, Είδος μικρού σκύλου, Τσιουάουα, και τεριέ της Βοστώνης. Τα θηλυκά σκυλιά είναι 1 1/2 φορές περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσει την κατάσταση.

Επιγονατιδική εξάρθρωση πιστεύεται ότι είναι σπάνια στις γάτες. Παρ 'όλα αυτά, αν θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για το πώς αυτή επηρεάζει, παρακαλώ επισκεφθείτε τη σελίδα του PetMD βιβλιοθήκη για την υγεία.

Τα συμπτώματα και τύποι

Τα ειδικά συμπτώματα του εξαρθρωμένο επιγονατίδα θα εξαρτηθεί από τη σοβαρότητα και την επιμονή της κατάστασης, καθώς η ποσότητα του εκφυλιστική αρθρίτιδα που εμπλέκεται. Συνήθως, ένα σκυλί με έναν εξαρθρωμένο επιγονατίδα θα εμφανίζουν παρατεταμένη ανώμαλη κίνηση hindlimb, περιστασιακή παράλειψη ή hindlimb χωλότητα, και ξαφνική χωλότητα.

Το σκυλί θα αισθανθεί σπάνια πόνο ή ενόχληση όταν η επιγονατίδα είναι εκτός θέσης, μόνο πόνο αίσθηση αυτή τη στιγμή η επιγονατίδα βγαίνει από κορυφογραμμές του μηριαίου οστού του.

Αιτίες

Η εξάρθρωση επιγονατίδας είναι συνήθως προκαλείται από μια γενετική δυσπλασία ή τραύμα. Τα κλινικά συμπτώματα της πάθησης κανονικά θα αρχίσει να δείχνει περίπου τέσσερις μήνες μετά τη γέννηση.

Διάγνωση

Η εξάρθρωση επιγονατίδας έχει διαγνωστεί μέσα από μια ποικιλία μέσων. Κάτοψη (craniocaudal) και πλάγια όψη (μεσοαμφίπλευρης) Ακτίνες Χ του κοινού καταπνίξει, ισχίο, και κότσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανιχνεύσει κάμψη και στρέψη του μηριαίου οστού και μεγαλύτερο οστού της κνήμης. Skyline ακτίνες Χ μπορεί να αποκαλύψει μια ρηχή, ισοπέδωσε, ή καμπύλο αύλακα του μηριαίου οστού. Ένα ρευστό δείγμα που λαμβάνεται από τον σύνδεσμο και μια ανάλυση του ρευστού λιπαντικού στην κοινή (αρθρικό υγρό) θα δείχνουν μια μικρή αύξηση σε μονοπύρηνα κύτταρα. Είναι επίσης απαραίτητο για να είναι ο κτηνίατρος προβαίνει σε εξέταση με την αφή να αισθανθεί την ελευθερία επιγονατίδα.

Θεραπεία

Ιατρική περίθαλψη για εξάρθρωση επιγονατίδας έχει πολύ μικρή αποτελεσματικότητα; χειρουργική επέμβαση είναι η προτιμώμενη θεραπεία επιλογής για σοβαρές περιπτώσεις. Χειρουργική επέμβαση μπορεί να διορθώσει τόσο τις πληγείσες δομές και την κίνηση της επιγονατίδας ίδια, και 90 τοις εκατό των περιπτώσεων, ελευθερώνει το σκυλί από χωλότητα και δυσλειτουργία.

Η επιγονατίδα μπορεί να στερεώνεται επί του εξωτερικού του οστού για να το αποτρέψει από την ολίσθηση προς το εσωτερικό. Εναλλακτικά, η αύλακα του μηριαίου οστού μπορεί να εμβαθυνθεί ώστε να μπορεί να συγκρατεί καλύτερα την επιγονατίδα.

Πρόληψη

Δεν υπάρχουν γνωστά προληπτικά μέτρα για αυτή την ιατρική κατάσταση.

 

πηγή : https://www.spodan.com/el/

Επαφή

Μίλησε για τον σκύλο σου!

Αναζήτηση στο site

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Τι τροφή δίνεις στον σκύλο σου?

Δημοσκόπηση

Η ζωή είναι τρελή όσο ένα boxer...

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode