Γιατί πέθανε ο σκύλος μου? Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα,επίσης,σκοτώνουν σκύλους.

2014-11-05 18:17

(NaturalNews)

Ο FDA έχει εκδώσει πληροφορίες σχετικά με τα μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα για τα κατοικίδια ζώα-συμπεριλαμβάνοντας τα Metacam, Deramaxx, Previcox and Rimadyl-που δείχνουν ότι έχουν συνδεθεί με 22000 περιπτώσεις ασθενειών σε σκύλους,εκ των οποίων σχεδόν 3000 ήταν θανατηφόρες.
Οι φαρμακοβιομηχανίες υποστηρίζουν πως τα φάρμακα τους είναι ασφαλή.Η Novartis δηλώνει για το Deramaxx:"Το Deramaxx έχει υπάρξει ασφαλές και αποτελεσματικό στη θεραπεία για περισσότερο από 1.000.000 σκύλους που πάσχουν από οστεο-αρθρίτιδα".Η Boehringer Ingelheim κατασκευάστρια του Metacam,δηλώνει ότι ήταν "βέβαιη πως υπάρχουν εκατομμύρια ζωές σκύλων που βελτιώθηκαν από την ανακούφιση του πόνου λόγω του Metacam".Και οι δυο εταιρίες επισημαίνουν πως παρέχουν στους κτηνιάτρους δελτία πληροφοριών σχετικά με τις παρενέργειες.
Ο FDA δηλώνει ότι τα ΜΣΑΦ για κατοικίδια θεωρούνται ασφαλή όταν χορηγούνται σύμφωνα με τις οδηγίες και αν οι ιδιοκτήτες έχουν επίγνωση των παρενεργειών.Όμως,η Chris Sweeney,η οποία είχε ένα εννιάχρονο κόκερ σπανιέλ,τον Άρη,λέει πως ποτέ δε θα χρησιμοποιούσε τα φάρμακα αν είχε λάβει γνώση των παρενεργειών.
"Ξεκίνησα με ένα υγιές σκυλί και κατέληξα να χρειάζεται να το μεταφέρω στο νοσοκομείο με κίνδυνο να πεθάνει κάτα τη διαδρομή απ'ό,τι μου είπαν"ανέφερε η  Sweeney,προσθέτοντας πως πιστεύει ότι το Metacam είναι υπεύθυνο για το θάνατο του Άρη.
Η κτηνίατρος από τη Βοστώνη,Dr. Margo Roman,λέει πως αισθάνεται ότι περιπτώσεις σαν του Άρη είναι η κορυφή του παγόβουνου.
"Υπάρχουν θέματα με το ήπαρ και τα νεφρά,ακόμα και θέματα γαστρεντερικού ερεθισμού"είπε η Roman,προσθέτοντας ότι ποτέ δε θα συνταγογραφούσε αυτά τα ΜΣΑΦ σε ασθενείς της ή θα τα έδινε στο δικό της σκύλο.
Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων ζώων,ωστόσο,δε χρειάζεται να στραφούν σε δυνητικά επιβλαβή συνταγογραφούμενα φάρμακα για την υγεία των ζώων τους.Φυσικές επιλογές είναι διαθέσιμες.Ο υποστηρικτής των φυσικών σκευασμάτων Mike Adams αναφέρει ότι η υγεία των κατοικιδίων ζώων,όπως η ανθρώπινη υγεία,ερχόταν σε ηρεμία ως επί το πλείστον με σωστή διατροφή,αν και σημειώνει πως οι διατροφικές ανάγκες ενός ζώου ήταν συγκεκριμένες.
"Είναι τραγικό,αν και δεν προκαλεί έκπληξη,το γεγονός ότι τόσα πολλά αγαπημένα κατοικίδια πέφτουν θύματα αυτών των παρενεργειών",δήλωσε ο Adams,συν-συγγραφέας του βιβλίου "Real Safety Guide to Pet Health" μαζί με τον Dawn Prate."Αυτές οι φαρμακευτικές εταιρείες ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος και ο FDA ενδιαφέρεται να προστατέψει τα οικονομικά τους συμφέροντα,οπότε είναι φυσικό να πουν πως το φάρμακο είναι ασφαλές εάν χρησιμοποιηθεί σωστά.Αυτό που δεν αναφέρουν είναι πως αυτά τα φάρμακα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως έσχατη λύση ή εάν το κατοικίδιο σας υποφέρει από έναν τραυματισμό και όχι ως μέρος ενός τρόπου ζωής."
"Το συμπέρασμα είναι:Το πιο υγιεινό πράγμα που μπορείτε να προσφέρετε στο κατοικίδιο σας είναι το να το αγαπάτε,να το τρέφετε σωστά και να κρατάτε τα συνταγογραφούμενα φάρμακα όσο πιο μακριά μπορείτε από αυτό",είπε.

πηγή : www.naturalnews.com/020494_Metacam_Deramaxx.html
Μετάφραση : Βιβή Τσαχρίστα

Επαφή

Μίλησε για τον σκύλο σου!

Αναζήτηση στο site

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Τι τροφή δίνεις στον σκύλο σου?

Δημοσκόπηση

Η ζωή είναι τρελή όσο ένα boxer...

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode