Όλοι οι σκύλοι που θα αναφέρουμε παρακάτω ανήκουν στη λίστα σκύλων και αναφέρονται ως σκυλιά εργασίας. Τα σκυλιά εργασίας, αναπτύχθηκαν για να εκτελούν μια ευρεία ποικιλία εργασιών, όπως βοσκή, καθοδήγηση κοπαδιού, τράβηγμα και ανέλκυση αντικειμένων, κυνήγι, διάσωση και φύλαξη. Τα καθήκοντα αυτά από μόνα τους, απαιτούν ένα μεγάλο και ισχυρό σκυλί. Αυτά τα σκυλιά έχουν μια μακρά και στενή συνεργασία με τον άνθρωπο και έχουν προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στους ιδιοκτήτες τους. Οι σκύλοι εργασίας είναι γενικά μεγαλόσωμοι, έξυπνοι και προστατευτικοί απέναντι στα αφεντικά τους. Τα σκυλιά εργασίας πάντα θεωρούνταν ως πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία για τους ιδιοκτήτες τους, έχουν συνεργαστεί άριστα με τον άνθρωπο και έχουν αντικαταστήσει μεγαλύτερα ζώα, όπως τα άλογα, όταν αυτά δεν ήταν διαθέσιμα.
Καθήκοντα σκύλων εργασίας
Τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες των σκύλων εργασίας εισήχθησαν και ενισχύθηκαν από την εκτροφή ζώων με επιθυμητά χαρακτηριστικά. Η εμφάνιση και η διαδικασία αναπαραγωγής τους ξεκίνησε μόλις τον 19ο αιώνα και πιο παλιά τα σκυλιά που εκτρέφονταν, προορίζονταν για να αυξήσουν τις χρηστικές τους ικανότητες και τα χαρακτηριστικά, για τα καθήκοντα που αναλάμβαναν. Έτσι, οι διάφορες ράτσες σκύλων εργασίας, εισήχθησαν για να βοηθήσουν τον άνθρωπο, σύμφωνα με τις ειδικές απαιτήσεις του, όπως:
Στις μέρες μας, κάθε Ροτβάιλερ μπορεί να μην καλείται να αναλάβει αυτά τα καθήκοντα, αλλά παρ 'όλα αυτά, το σκυλί κατέχει τα έμφυτα χαρακτηριστικά και τις δεξιότητες για τις οποίες αναπαράχθηκαν τα σκυλιά εργασίας. Ωστόσο, πολλά από τα σκυλιά εργασίας εξακολουθούν να απασχολούνται ως:
Τα σκυλιά εργασίας είναι μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους, είναι ισχυρά, συχνά ανεξάρτητα, αυταρχικά και είναι δύσκολο να τα διαχειριστεί κάποιος. Αυτά τα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με το μεγάλο μέγεθος που πολλές ράτσες έχουν, συντελεί στην αντίληψη ότι τα σκυλιά εργασίας είναι ακατάλληλα ως ένα οικογενειακό κατοικίδιο ζώο ή δεν ενδείκνυται σε μη έμπειρους ιδιοκτήτες. Αυτά τα σκυλιά απαιτούν αυστηρό έλεγχο, πρέπει να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένα και η τυπική εκπαίδευση υπακοής θα πρέπει να περιλαμβάνει και ένα πρόγραμμα κοινωνικοποίησης. Τέλος, η εκπαίδευση τους δεν είναι καθόλου δύσκολη καθώς οι ράτσες σκυλιών εργασίας είναι γενικά εύκολα εκπαιδεύσιμες και πολύ έξυπνες.
Σκύλοι εργασίας:
1. Ακίτα (Akita)
2. Μάλαμουτ Αλάσκας (Alaskan Malamute)
3. Ποιμενικός Ανατολής (Anatolian Shepherd)
4. Μπερνέζ (Bernese)
5. Μπόξερ (Boxer)
6. Μπουλμαστίφ (Bullmastiff)
7. Ντόπερμαν (Doberman)
8. Γερμανικό Πίνσερ (German Pinscher)
9. Σνάουτσερ (Schnauzer)
10. Μεγάλος Δανός (Great Dane)
11. Ορεινός των Πυρηναίων (Great Pyrenees)
12. Κόμοντορ (Komondor)
13. Κουβαζ (Κuvasz)
14. Μαστιφ (Mastiff)
15. Νέας Γης (Newfoundland)
16. Ροτβαιλερ (Rottweiler)
17. Πορτογαλικός Σκύλος Νερού (Portuguese Water Dog)
18. Αγίου Βερνάρδου (Saint Bernard)
19. Σαμογιεντ (Samoyed)
20. Σιβηρικό Χάσκυ (Siberian Husky)
πηγή : www.i-pet.g
Μίλησε για τον σκύλο σου!
Τι χρώμα έχει ο σκύλος σου?
Τι τροφή δίνεις στον σκύλο σου?
Τι θέματα σας ενδιεφέρουν περισσότερο!