Αίμα στα ούρα σε σκύλους...

2014-11-20 17:05

Αιματουρία σε σκύλους

Αιματουρία είναι μια κατάσταση που προκαλεί το αίμα να πέσει στα ούρα, και η οποία μπορεί να υποδηλώνει μια σοβαρή υποκείμενη διαδικασία της ασθένειας. Η οικογενής αιματουρία (μια κατάσταση κατά την οποία το αίμα στα ούρα τρέχει σε ορισμένες οικογένειες των ζώων) είναι συνήθως εμπλέκονται σε νεαρούς σκύλους, ενώ ο καρκίνος είναι η συνήθης αιτία σε μεγάλα σκυλιά. Οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος που οδηγούν σε αίμα στα ούρα από ό, τι οι άνδρες.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα της αιματουρίας περιλαμβάνουν αίμα στα ούρα, ένα σημάδι στην ίδια. Κόκκινο-χρωματισμένης ούρων, με ή χωρίς μη φυσιολογική συχνή διέλευση των ούρων θα είναι εμφανές. Σε ασθενείς με καρκίνο, μια μάζα μπορεί να ψηλαφείται κατά τη διάρκεια της φυσικής εξέτασης. Σε αρσενικά σκυλιά μια διευρυμένη και / ή επώδυνη αδένα του προστάτη μπορεί να γίνουν αισθητές κατά τη διάρκεια της φυσικής εξέτασης, και ο κοιλιακός πόνος θα είναι εμφανής σε μερικούς ασθενείς.Ασθενείς με πήξης του αίματος διαταραχή μπορεί να παρουσιάσει με υποδερμικά αιμορραγίες του δέρματος, συνθήκες είναι γνωστή ως πετέχειες και εκχυμώσεις, τα οποία εμφανίζονται ως μώλωπες. Οι αποχρωματισμένες κηλίδες θα πρέπει να αναγράφεται με στρογγυλό, πορφυροειδής, μη-ανορθωμένες κηλίδες στο δέρμα.

Αιτίες

Συστημικές αιτίες οφείλονται γενικά σε διαταραχή της πήξης (θρόμβωση)
Χαμηλός αριθμός αιμοπεταλίων ή θρομβοκυττάρων στο αίμα (μια κατάσταση που είναι γνωστή ως θρομβοπενία)
Οι ασθένειες του ανώτερου ουροποιητικού συστήματος που προκαλείται από φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων (γνωστή ως αγγειίτιδα)

Άνω του ουροποιητικού συστήματος - τα νεφρά και ουρητήρων:

  • Διαρθρωτικά ή ανατομική νόσο, όπως είναι η κυστική νεφρική νόσο και νεφρική νόσο οικογενή
  • Μεταβολικά νοσήματα, όπως πέτρες στα νεφρά
  • Νεοπλασία
  • Λοιμώδη νοσήματα
  • Νεφρίτιδα
  • Ιδιοπαθής προκαλεί
  • Τραύμα

Στο κατώτερο ουροποιητικό:

  • Μολυσματικές ασθένειες
  • Φλεγμονώδης νόσος στο νεφρό
  • Άγνωστη αιτία
  • Τραύμα

Κατώτερου ουροποιητικού συστήματος - της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας:
Οι διαρθρωτικές ή ανατομικά προβλήματα όπως δυσπλασίες της ουροδόχου κύστης που εμπλέκονται στην άσκηση για αιματουρία
Μεταβολικές αιτίες, όπως πέτρες, είναι δυνατές
Νεοπλασία

Μολυσματικές ασθένειες (όπως βακτηριακή, μύκητες, και ιογενής νόσος):
Ιδιοπαθής προκαλεί
Τραύμα
Η χημειοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει αιματουρία
Άγνωστη αιτία

Θέματα που αφορούν τα γεννητικά όργανα περιλαμβάνουν μεταβολικές συνθήκες:

  • Κύκλο θερμότητας, ή οίστρου
  • Νεοπλασία
  • Καρκίνος ή όγκοι
  • Iinfectious νόσου όπως από βακτηρίδια και μύκητες
  • Φλεγμονώδης νόσος
  • Τραύμα

Διάγνωση

Θα χρειαστεί να δώσει ένα πλήρες ιστορικό της υγείας του σκύλου σας, περιλαμβανομένου του ιστορικού υποβάθρου των συμπτωμάτων, και τις πιθανές περιστατικά που θα μπορούσαν να έχουν καθιζάνει αυτή την κατάσταση. Η ιστορία που παρέχετε μπορεί να δώσει στοιχεία κτηνίατρό σας ως προς το ποια όργανα προκαλούν δευτερεύοντα συμπτώματα. Ο κτηνίατρός σας θα εκτελέσει μια πλήρη φυσική εξέταση για το σκύλο σας, με ένα πλήρες προφίλ του αίματος, συμπεριλαμβανομένου ενός προφίλ στο αίμα χημικών, μία γενική εξέταση αίματος, και μια ανάλυση ούρων. Σε αρσενικά σκυλιά, εξέταση ενός δείγματος εκσπερμάτωση θα βοηθήσει στον εντοπισμό της νόσου του προστάτη.

Διαφορική διάγνωση για αίμα στα ούρα-χρωματισμένης θα περιλαμβάνουν και άλλες αιτίες για την αλλοίωση του χρώματος των ούρων. Οι κοινές εξετάσεις ούρων ταινία αντιδραστηρίου για το αίμα σχεδιαστεί για την ανίχνευση ερυθρών αιμοσφαιρίων, αιμοσφαιρίνη, ή πρωτεΐνη. Δίαιτα θα θεωρηθεί επίσης. Αν συμπληρώνει τη διατροφή του σκύλου σας με βιταμίνες ή κάτι διαφορετικό από ένα κανονικό κροκέτες διατροφή, θα πρέπει να μοιραστεί αυτό με τον κτηνίατρό σας, από σημαντικές δόσεις της βιταμίνης C (βοήθεια ασκορβικό) μπορεί να προκαλέσει ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών ταινία αντιδραστηρίου.

Υπερηχογράφημα, ακτινογραφία, και ακτινογραφία αντίθεσης μπορεί να είναι χρήσιμα στην απόκτηση διάγνωση. Εάν αναγράφονται τυχόν βλάβες μάζα, μια βιοψία μπορεί να είναι αναγκαία για μια οριστική διάγνωση. Μια Κολποσκοπήσεων σε θηλυκά σκυλιά, ή κυστεοσκόπηση σε αρσενικά σκυλιά θα αποκλείσει νεοπλασία και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος ζητήματα.

Θεραπεία

Κατεργασία του αιματουρία θα εξαρτάται από τις πρωτοταγείς ή συναφείς ασθένειες που είναι η βασική αιτία για την κατάσταση. Ουρολοίμωξη μπορεί να σχετίζεται με ένα άλλο νόσος που περιλαμβάνει το ουροποιητικό σύστημα, όπως ο καρκίνος, ή πέτρες του ουροποιητικού συστήματος (νεφρολιθίαση). Ή, αιματουρία μπορεί να προκληθεί από μια κατάσταση που περιλαμβάνει το σώμα σε γενικές, όπως με μία υπερβολική παραγωγή στεροειδών από τα επινεφρίδια, ή διαβήτη. Μια συστηματική γενικευμένη κατάσταση θα πρέπει να αντιμετωπίζονται πριν από την αιματουρία μπορεί να επιλυθεί.

Χειρουργική επέμβαση μπορεί να ενδείκνυται για περιπτώσεις με πέτρες του ουροποιητικού συστήματος, νεοπλασία, και τραυματικές βλάβες στο ουροποιητικό σύστημα. Οι μεταγγίσεις αίματος μπορεί να είναι απαραίτητη εάν ο σκύλος σας έχει ένα σημαντικά χαμηλό αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων. Υγρά θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της αφυδάτωσης, και αντιβιοτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της λοίμωξης του ανώτερου ουροποιητικού και γενικευμένη ασθενειών που οφείλονται σε βακτήρια στο αίμα (βακτηριαιμία). Ουρολιθίαση και νεφρική ανεπάρκεια μπορεί να απαιτήσει διατροφή κορυφή τροποποίηση πρόληψη της υποτροπής.

Αν ο σκύλος σας πάσχει από διαταραχή της πήξης, το αίμα λεπτότερο ηπαρίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φέρει υπό έλεγχο.


πηγή : https://www.spodan.com

Επαφή

Μίλησε για τον σκύλο σου!

Αναζήτηση στο site

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Τι τροφή δίνεις στον σκύλο σου?

Δημοσκόπηση

Η ζωή είναι τρελή όσο ένα boxer...

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode