Έρευνα του FDA επιβεβαιώνει ότι χιλιάδες σκυλιά πέθαναν από μολυσμένες λιχουδιές κρέατος,οι οποίες προέρχονται από την Κίνα.

2014-11-05 23:22

φωτογραφία απο google

Μερικοί αναγνώστες μπορεί να έχουν δει τα πρωτοσέλιδα στο NaturalNews,ή ενδεχομένως να έχουν και κατοικίδια που επηρεάστηκαν από μολυσμένες λιχουδιές για σκύλους,πιθανότατα προερχόμενες από την Κίνα,που τα έχουν κάνει να είναι άρρωστα.Η Αμερικάνικη Ένωση Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) ξεκίνησε έρευνα πριν από μερικά χρόνια για να λύσει το πρόβλημα,και πρόσφατα επιβεβαίωσε ότι περισσότερα από 1000 σκυλιά πέθαναν και πολλά άλλα αρρώστησαν με την κατανάλωση μολυσμένων λιχουδιών από κομμάτια κρέατος.

Η υπηρεσία ισχυρίζεται πως δε γνωρίζει το λόγο που οι λιχουδιές βλάπτουν τα ζώα,αλλά παραδέχεται πως το κάνουν,και ότι οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων ζώων θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.Έχουν υποβληθεί χιλιάδες αναφορές ασθένειας στο FDA κατά τα τελευταία επτά χρόνια αναφέροντας γαστρεντερικά προβλήματα,νεφρική ανεπάρκεια,καθώς και άλλα προβλήματα υγείας που συνδέονται με τις λιχουδιές.Από το 2007,ο οργανισμός αναφέρει πως έχει παραλάβει καταγγελίες για 5600 σκύλους,24 γάτες και τρεις ανθρώπους που είχαν θιγεί από τις λιχουδιές.

"Ο οργανισμός εξακολουθεί να προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων ζώων πως οι λιχουδιές από κομμάτια κρέατος δεν είναι απαραίτητες για μια ισορροπημένη διατροφή και τους ενθαρρύνει να συμβουλεύονται τον κτηνίατρο τους,τόσο πριν από την τροφοδοσία κερασμάτων,όσο και αν παρατηρήσουν συμπτώματα στα ζώα τους."δήλωσε ο FDA σε μια πρόσφατη δήλωση.

Το περασμένο φθινόπωρο,η NaturalNews,αναφέρθηκε σε μια προηγούμενη του FDA προειδοποίηση σχετικά με τις δυνητικά θανατηφόρες λιχουδιές,η οποία δε συνοδευόταν από μια υποχρεωτική ανάκληση.Ο οργανισμός είχε εκδώσει μια δήλωση καλώντας τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων ζώων να παρακολουθούν στενά για πιθανά συμπτώματα,τα οποία περιλαμβάνουν μειωμένη όρεξη,μειωμένη φυσική δραστηριότητα,εμετό,διάρροια(μερικές φορές με αίμα ή βλέννη),αυξημένη κατανάλωση νερού και/ή αυξημένη ούρηση.

Τα περισσότερα κεράσματα διαπιστώθηκε πως προέρχονταν από την Κίνα,αλλά επειδή η τρέχουσα νομοθεσία των ΗΠΑ δεν απαιτεί οι λιχουδιές κατοικιδίων ζώων να φέρουν ετικέτα με τη χώρα προέλευσης,είναι συχνά δύσκολο για τους ιδιοκτήτες να κάνουν μελετημένες αγορές.Φυσικά,πολλοί έχουν σταματήσει να αγοράζουν λιχουδιές του εμπορίου,επιλέγοντας αντ'αυτού τις τοπικά παραγόμενες λιχουδιές ή το ανθρώπινο φαγητό.

Χιλιάδες αναφορές ασθένειας συνεχίζουν να φτάνουν στον FDA
Ο FDA λέει πως εξακολουθεί να λαμβάνει καταγγελίες για λιχουδιές σκύλων,και έχει ήδη επεξεργαστεί περισσότερες από 1800 από αυτές ακριβώς από τον Οκτώβριο όπου και εκδόθηκε η προηγούμενη προειδοποίηση.Περίπου το 60% των περιπτώσεων περιλαμβάνουν κάποιο είδος γαστρεντερικής δυσφορίας ή ηπατική νόσο,ενώ το 30% περιλαμβάνει νεφρική νόσο.Το υπόλοιπο 10% περιλαμβάνει άλλες καταστάσεις συμπεριλαμβανομένου των δερματικών και νευρολογικών παθήσεων.

Είναι σοκαριστικό πως το 15% περίπου των νεφρικών και ουροποιητικών περιπτώσεων έχουν ελεγχθεί και έχουν βγει θετικές για το σύνδρομο Fanconi,το οποίο έχει να κάνει με τους σωλήνες των νεφρών που απελευθερώνουν ουσίες στα ούρα του σκύλου ενώ υπό κανονικές συνθήκες απελευθερώνουν αίμα.Το αποτέλεσμα είναι ότι τα προσβεβλημένα ζώα είναι ανίκανα για την επεξεργασία ορισμένων θρεπτικών συστατικών και οδηγούνται σε χρόνιες παθήσεις,ακόμα και στο θάνατο.

Μια από τις αιτίες της ασθένειας Fanconi,τουλάχιστον στα παιδιά,είναι η έκθεση στα βαρέα μέταλλα,γεγονός που υποδηλώνει ότι οι επηρεασμένες λιχουδιές σκύλων μπορεί να είναι μολυσμένες με αυτά.Ωστόσο,ο FDA αρνείται να παραδεχτεί ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει και ακόμα δεν έχει λάβει μέτρα κατά των παρασκευαστών που είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή των εν λόγω προϊόντων.Δεν αποτελεί έκπληξη ότι πολλοί κτηνίατροι πιέζουν τον FDA για απαντήσεις.

"Είναι πραγματικά δύσκολο να εξετάσουμε τον αριθμό των υποθέσεων που έρχονται,να συσχετιστούν με ό,τι τρώνε και στη συνέχεια να απομακρυνθούμε από αυτές και να πούμε <<όχι,δε συνδέονται>>"οδύρεται ο Brett Levitzke,ένας κτηνίατρος από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης,ο οποίος είπε στις ειδήσεις του NBC ότι έχει διαγνώσει πάνω από μια ντουζίνα σκύλων με το σύνδρομο Fanconi από το 2011.

"Είναι αρκετά λυπηρό όταν βλέπεις τους ανθρώπους να προσπαθούν να ανταμείψουν τον καλύτερο τους φίλο και στη συνέχεια οι ίδιοι να τον έχουν κάνει άρρωστο".

Εκατοντάδες σκύλοι πεθαίνουν από κομμάτια μολυσμένων λιχουδιών κατασκευασμένα στην Κίνα,ο FDA ακόμα είναι σαστισμένος από την αιτία.

(NaturalNews)

Χιλιάδες κατοικίδια σε όλη την Αμερική έχουν αρρωστήσει από λιχουδιές που κατασκευάζονται στην Κίνα,και σχεδόν 600 σκυλιά έχουν πεθάνει.Ο FDA έχει εκδώσει μια προειδοποίηση για τις φονικές λιχουδιές κρέατος αλλά δεν έχει προβεί σε καμία ανάκληση του προϊόντος.

Μέχρι στιγμής,η αιτία των θανάτων παραμένει μυστήριο.Ο FDA αναφέρει πως έχει ελέγξει τις λιχουδιές για βαρέα μέταλλα,φυτοφάρμακα,αντιβιοτικά,χημικά,ακόμα και για σαλμονέλα αλλά δε μπορεί να βρει την αιτία.Ο οργανισμός προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων ζώων να παρακολουθούν τα σκυλιά τους για τα συμπτώματα δηλητηρίασης τα οποία μπορεί να είναι:μειωμένη όρεξη,μειωμένη δραστηριότητα,εμετός,διάρροια(μερικές φορές με αίμα ή βλέννη),αυξημένη κατανάλωση νερού και/ή αυξημένη ούρηση.

Σύμφωνα με την USA Today,οι θανατηφόρες λιχουδιές "προέρχονται κυρίως από την Κίνα" και ο αριθμός των σκύλων που αρρώστησαν ή πέθαναν από αυτές,αυξάνεται όλο το χρόνο.Οι λιχουδιές που προκαλούν αυτήν την επιδημία θανάτου,αναφέρει η USA Today,"είναι από πάπια,κοτόπουλο,γλυκοπατάτα ή αποξηραμένα φρούτα".

Προσοχή στις λιχουδιές σκύλων που κατασκευάζονται στην Κίνα
Οι περισσότεροι καταναλωτές δεν αντιλαμβάνονται πλήρως ότι οι λιχουδιές δε χρειάζεται να αναφέρουν τον τόπο προέλευσης τους.Οι περισσότερες είναι παραπλανητικές στις πληροφορίες που αναγράφουν,μερικές φορές προσθέτουν το λογότυπο της ηπειρωτικής Αμερικής και ισχυρίζονται πως "έχουν κατασκευαστεί με βόειο κρέας από τις ΗΠΑ",ακόμα και όταν οι λιχουδιές είναι κατασκευασμένες στην Κίνα με χρήση τοξικών ουσιών.


Ο FDA δεν έχει εκδώσει καμία ανάκληση για τις μάρκες που υποψιάζεται ότι προκαλούν τους θανάτους αυτούς.Αυτό είναι κι ένα από τα προβλήματα με τον οργανισμό:ήδη γνωρίζει ποιά προϊόντα σκοτώνουν τους σκύλους αλλά μέχρι στιγμής έχει παραλείψει να ανακοινώσει αυτές τις πληροφορίες στο κοινό.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα,καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν γι'αυτό,όλοι οι κατασκευαστές λιχουδιών να ζημιώνονται επειδή οι καταναλωτές θα αποφεύγουν όλα τα πρϊόντα που συμπεριλαμβάνονται στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Στην πραγματικότητα,υπάρχουν απόλυτα υγιείς,ασφαλείς,ακόμα και θρεπτικές λιχουδιές για τα κατοικίδια που κατασκευάζονται στην Αμερική και σε άλλες χώρες,όμως,λόγω της έλλειψης που υπάρχει στη νομοθεσία για την αναγραφή της χώρας προέλευσης,είναι σχεδόν αδύνατο για τους καταναλωτές να γνωρίζουν από ποιά χώρα προέρχονται οι λιχουδιές που αγοράζουν για τα κατοικίδια.

Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε ισχυρότερες απαιτήσεις για προσθήκη ετικετών που αναγκάζουν την αποκάλυψη πληροφοριών,όπως τη χώρα προέλευσης,τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς,ακόμα και τη μόλυνση από βαρέα μέταλλα.Επί του παρόντος,κανένα από αυτά δε χρειάζεται να αναγράφεται στην ετικέτα.

Ακόμα και όσοι από μας πιστεύουν σε μικρότερες αρχές,αναγνωρίζουμε το σημαντικό ρόλο της κυβέρνησης στην επιβολή ενός "επί ίσοις όροις ανταγωνισμού"μέσω της έντιμης επισήμανσης.Μόνο με αυτές τις πληροφορίες μπορούν οι καταναλωτές να πάρουν συνειδητές αποφάσεις σχετικά με το τι θέλουν να αγοράσουν(ή να αποφύγουν να αγοράσουν).

Μέχρι να συμβεί αυτό,αμέτρητα σκυλιά,γάτες,ακόμα και τα δικά μας παιδιά θα πεθάνουν από μολυσμένα τρόφιμα.Αυτοί οι θάνατοι θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί μόνο αν είχαμε σε εφαρμογή μια έντιμη νομοθεσία για τη σήμανση που θα επέβαλε,αρχικά,τη σαφή αναφορά της χώρας προέλευσης.Ενώ αυτός ο κανονισμός είναι σε ισχύ για τα ανθρώπινα τρόφιμα,δεν υπάρχει για τις τροφές των ζώων συντροφιάς.

Προσοχή σε οτιδήποτε βρώσιμο από την Κίνα
Δεν είναι όλα από την Κίνα άσχημα για εσάς,όμως,η Κίνα έχει κερδίσει ήδη μια φήμη για την παραγωγή των πιο μολυσμένων,ρυπογόνων,επικίνδυνων τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής στον κόσμο.Στη βιομηχανία φυσικών προϊόντων,η Κίνα έχει μια ισχυρή φήμη για την παραγωγή "εξαιρετικά τοξικών" πρώτων υλών που αποτυγχάνουν συχνά στις δοκιμές ποιοτικού ελέγχου.

Ο FDA,τουλάχιστον,κάνει κάτι καλό σε αυτόν τον τομέα με επιτόπιους ελέγχους των εισαγόμενων πρώτων υλών για διαιτητικά συμπληρώματα.Το βιώσαμε απευθείας,καθώς ο FDA πριν από λίγες εβδομάδες,πήρε κάποια δείγματα από υπερτροφές που μόλις είχαν εισαχθεί από τη Νότια Αμερική.Έκανε ελέγχους για βαρέα μέταλλα και μολυσματικούς παράγοντες σε αυτές τις ύλες και μετά από 2 εβδομάδες,τους έδωσε έναν καθαρό έγγραφο υγείας.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι,πραγματικά υποστηρίζω αυτό το είδος επιτόπιου ελέγχου των πρώτων υλών.Είναι ένα από τα σπάνια και χρήσιμα πράγματα που καταφέρνει ο οργανισμός,και είναι ένα πρόγραμμα με άμεσα οφέλη για την υγεία του αμερικάνικου πληθυσμού.Στην πραγματικότητα,χρειαζόμαστε περισσότερους ελέγχους στα τρόφιμα,στα συστατικά και στα υπόλοιπα προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ και πωλούνται ως λιχουδιές κατοικιδίων,υπερτροφές,συμπληρώματα διατροφής και ούτω καθεξής.Η μόλυνση των εισαγόμενων προϊόντων με βαρέα μέταλλα,απαγορευμένα φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες είναι σοκαριστικά διαδεδομένη,και όπως έχω δει από πρώτο χέρι στη βιομηχανία ορισμένοι έμποροι λιανικής πώλησης και πωλητές δε διεξάγουν καμία απολύτως δοκιμή ποιοτικού ελέγχου πριν από την πώληση προϊόντων για το κοινό.

Θα γράψω περισσότερα γι'αυτό το θέμα σύντομα,εν τω μεταξύ,αποφύγετε όλες τις λιχουδιές για κατοικίδια που κατασκευάζονται στην Κίνα.Μπορεί απλά να σώσετε τη ζωή του δικού σας σκύλου ή της γάτας σας.

Θάνατοι σκύλων και ασθένειες συνδέονται με Κινέζικες λιχουδιές που περιέχουν κομματάκια κοτόπουλου.

(NaturalNews)

 

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξέδωσε μια προειδοποίηση προς τους καταναλωτές σχετικά με τα προϊόντα από κομματιασμένο κρέας κοτόπουλου(επίσης πωλούνται ως τρυφερό κοτόπουλο,ως λωρίδες κοτόπουλου ή ως λιχουδιές)για τα σκυλιά  που εισάγονται από την Κίνα.Παράπονα στον FDA έχουν γίνει και από κτηνιάτρους αλλά και από ιδοκτήτες.Σύμφωνα με άρθρο στο MSNBC,έχουν υπάρξει 70 σκυλιά που αρρώστησαν μετά την κατανάλωση αυτών των λιχουδιών και περισσότερες από 54 περιπτώσεις άρρωστων σκύλων το 2010.Ο οργανισμός σημειώνει ότι έχουν αναφερθεί ακόμα και θάνατοι σκύλων.

Πότε να καλέσετε τον κτηνίατρο
Μερικά από τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν μετά από κάποιες ώρες ή μέρες αφού καταναλωθούν οι συγκεκριμένες λιχουδιές κοτόπουλου είναι:μειωμένη όρεξη,μειωμένη δραστηριότητα,εμετός,διάρροια(μερικές φορές με αίμα),αυξημένη κατανάλωση νερού και/ή αυξημένη ούρηση.Θα πρέπει να συμβουλευτείτε κτηνίατρο αν τα συμπτώματα είναι σοβαρά ή επιμένουν περισσότερο από 24 ώρες.Προφανώς,θα πρέπει να σταματήσετε τη χορήγηση των λιχουδιών σε οποιοδήποτε κατοικίδιο εμφανίζει τα παραπάνω συμπτώματα.

Πρόγνωση
Ο FDA αναφέρει πως τα περισσότερα σκυλιά φαίνονται να ανακάμπτουν,αν και μερικά δεν τα έχουν καταφέρει και έχουν πεθάνει.Μερικά σκυλιά βιώνουν νεφρική ανεπάρκεια(η οποία καθορίζεται από την αύξηση της ουρίας του αζώτου και της κρεατινίνης μέσω μιας εξέτασης αίματος).Άλλα σκυλιά μπορεί να εμφανίσουν σύνδρομο Fanconi(προσδιορίζεται από αυξημένη γλυκόζη μέσω ενός τεστ ούρων).Είναι πολύ σημαντικό να υποβάλετε καταγγελία στον FDA αν ένα ζώο αρρωστήσει μετά από κατανάλωση οποιουδήποτε από τα προαναφερθέντα προϊόντα κοτόπουλου.

Τι κάνει ο FDA
Αν και ο οργανισμός διεξάγει έρευνα σχετικά με τις κινέζικες λιχουδιές κοτόπουλου ,δε γνωρίζει ακόμα την ακριβή αιτία των ασθενειών και των θανάτων.Το κτηνιατρικό εργαστήριο του FDA (VLRN) συνεργάζεται με πολλά εργαστήρια για την υγεία των ζώων στις ΗΠΑ για να καθοριστεί η αιτία αυτής της παρωδίας.Μέχρι σήμερα,μετά από εκτεταμένο χημικό και μικροβιακό έλεγχο,δεν έχουν βρει κάτι μολυσματικό.

Για να είστε ασφαλείς:Φτιάχτε λιχουδιές τεμαχισμένου κοτόπουλου στο σπίτι
Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι δε θέλουν να διακινδυνεύσουν να αρρωστήσουν τα κατοικίδια τους αλλά θα ήθελαν περιστασιακά να τους προσφέρουν κάποια λιχουδιά.Ευτυχώς,είναι τόσο εύκολο να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι τις λιχουδιές από κοτόπουλο,χωρίς να απαιτούνται ειδικά εργαλεία.

Συνταγή για λιχουδιές κοτόπουλου
Συστατικά:

  • Στήθος από βιολογικό και ελευθέρας βοσκής κοτόπουλο(κατά προτίμηση από ένα τοπικό αγρόκτημα)
  • βιολογικό,έξτρα παρθένο ελαιόλαδο καρύδας


Οδηγίες:
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2.Λιπαίνετε ελαφρά το χαρτί ψησίματος με λάδι καρύδας.
3.Προετοιμάστε το στήθος ξεπλένοντας το και απομακρύνοντας τυχόν λίπος.
4.Κόβουμε το στήθος σε λωρίδες.
5.Τοποθετούμε τις λωρίδες στο χαρτί ψησίματος και τις βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ψηθούν(2 ώρες περίπου).Μην τις παραψήσετε.
6.Βγάλτε τις λωρίδες από το φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν.
7.Κόψτε τις λωρίδες σε κατάλληλα κομμάτια για το μέγεθος του σκύλου,χρησιμοποιώντας ψαλίδι κουζίνας.

Τα κεράσματα διαρκούν 2 εβδομάδες στο ψυγείο(αν διαρκέσουν τόσο πολύ).Οι λιχουδιές είναι για να δίνονται κατά διαστήματα και δεν προορίζονται ως υποκατάστατο γεύματος.

Απολαύστε!!!

πηγές : www.naturalnews.com/042646_jerky_treats_dead_dogs_FDA.html

www.naturalnews.com/045429_dog_treats_heavy_metals_pet_health.html

www.naturalnews.com/034559_pet_treats_dogs_China.html

φωτογραφίες απο google

Επαφή

Μίλησε για τον σκύλο σου!

Αναζήτηση στο site

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Τι τροφή δίνεις στον σκύλο σου?

Δημοσκόπηση

Η ζωή είναι τρελή όσο ένα boxer...

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode